StoryEditorOCM
Nogometsesvete u subotu

Narančasti hvataju vlak za ekspresni povratak u 1. HNL! Novi igrač na putu prema Šubićevcu

Piše Krešimir Gulin
16. veljače 2024. - 12:12

Poslije gotovo tri mjeseca stanke, ovog vikenda će se ponovno zakotrljati ‘bubamara‘ drugoligaškim travnjacima. Nogometaši Šibenika imaju jasan cilj u proljetnom dijelu sezone.

Jer, kako je kazao Željko Karajica prvi čovjek kluba sa Šubićevca imeprativ je ekspresni povratak u 1.HNL. Dakle, vlasnik je stavio popriličan teret na leđa momčadi i stručnog stožera kojem je na čelu talentirani stručnjak Mario Carević.

Naime, iste ambicij ima Zrinski iz Jurjevca, koji je trenutačni lider s pet bodova viška nad Šibenikom, a ručnik u ring još nije bacio ni Vukovar koji zaostaje sedam punata za susjedom iz Slavonije:

- Želja je jedno, stvarnost nešto drugo. Kao trener ne želim kalkulirati i planirati dugoročno, jer se tada često dogodi da se spotaknete na prvom koraku. Pred nama je 16 kola i bit će puno iznenađenja. Mi moramo biti 100 posto koncentrirani svaku utakmicu onda će biti dobro.

Vjerujte, doista ne gledam što radi konkurencija. Nama je važno da budemo fokusirani na svoje izvedbe. Pred nama je 16 utakmica, znam da nije lako, ali pokušat ćemo dobiti sve do kraja- kazao je Carević.

Pritisak prvog mjesta komentirao je i najiskusniji igrač Narančastih Stipe Bačelić-Grgić:

- Imamo sjajnu atmosferu u ekipi. Imamo kvalitetnu grupu igrača koji su spremni nositi se s pritiskom. To je tako u Šibeniku. Kad igrate u drugoj ligi, morate dobiti svaku utakmicu- govori Bačelić- Grgić, koji se u smiraj karijere potpuno stavio u službu momčadi i trenera Carevića, koji ga je koristio na raznim pozicijama od stopera do napadača:

- Nije bitno koliko igram i gdje igram, važno je da pomognem ekipi u konačnom cilju- jasan je Bačelić-Grgić.

image

 Stipe Bačelić Grgić

Niksa Stipanicev/Cropix

A prvi ispit na putu povratka u 1.HNL neće biti nimalo lagan za Narančaste. Jer, u subotu u 15,30 sati, na Šubićevcu će ugostiti Sesvete.Momčad koju vodi Mario Rac, bivši pomoćni trener Šibenika, koja je slavila u prvom međusobnom dvoboju u jesenskom dijelu (1:0)

- Statistika kaže da Sesvete imaju samo jedan poraz u zadnjih 12-13 kola. Jako su disciplinirani, defanzivno su se dobro posložili. Problem je i što su skrivali sve informacije o sebi u pripremnom dijelu. Praktički, ne znamo ništa o njima.

No, mi smo u prvom dijelu sezone već stvorili kult pobjednika na svom Šubićevcu. Želim da se taj trend nastavi i na proljeće.

Hoću da protivnici razmišljaju o nama, a ne obratno.

Jednostavno, namjera mi je da se nametnemo kvalitetom, borbom i agresijom.

Uvijek je prva utakmica u sezoni specifična. Napravit ćemo sve da na bilo koji način dobijemo, jer moramo krenuti s pobjedom u proljeće- rekao je trener Narančastih.

U zimskom prijelaznom roku Šibenik se pojačao iskusnim stoperom Punčecom, koji ima bogato iskustvo u HNL-u (Rijeka, Varaždin) te makedonskim napadačem Toševskim.

Rekli bismo, Narančasti su odlično popunjeni u obrani i napadu, praktički imaju poduplane sve pozicije. Ali, zato su ‘tanki‘ u veznom redu, gdje uprava kluba još uvijek nije ispunila Carevićevu želju i angažira jednog kvalitetnog igrača u manevru:

- Ostali smo na tri igrača (Roca, Pozo, Marijanović) koji konkuriraju za dvije pozicije. Jednostavno, fizički nam fali jedan igrač u manevru. Zato smo odustali od slanja na posudbu mladog Ganca Appaha, koji je trenutačno ozlijeđen- govori Carević, koji će na Sesvete morati bez novog igrača.

No, do idućeg kola i gostovanja u Dugopolju stvari se možda i promijene:

- Ima nekih naznaka da bismo u ponedjeljak mogli dobiti još jednog novog igrača. O imenima ne bih htio govoriti, ali taj veznjak je na putu potpisa za Šibenik- zaključio je Carević.

02. svibanj 2024 08:35