StoryEditorOCM
NogometEros Grezda

Napadač s Kosova najveće je zimsko pojačanje Šibenika: ‘Legenda Liverpoola najbolji je trener s kojim sam radio‘

Piše Davor Trutin/SN
16. ožujka 2022. - 09:38

U utakmici protiv Lokomotive Eros Grezda odigrao je 100. utakmicu u 1.HNL! Kosovski napadač upisao se tako u Klub 100, pritom postigavši vrlo lijep, prilično rijedak gol na HR travnjacima.

- Da, ispalo je da sam postigao pogodak u svom jubilarnom stotom nastupu. Iskreno, nisam ni znao da ću protiv Lokomotive igrati 100. utakmicu u HNL-u. Saznao sam to na televiziji u pregledu kola – priznao nam je Grezda.

U takvim prilikama slavljeniku se pokloni prigodni poklon, uokvireni dres s brojkom nastupa.

- Ha, šta da vam kažem, da mi je netko predložio prije utakmice da li želim dobiti dres prije utakmice ili da zabijem gol, odabrao bih ovo drugo. A dres se uvijek može naknadno dobiti ha, ha…-veli Šibenikovo veliko zimsko pojačanje.

Pogodak je stvarno bio spektakularan, Eros je primio loptu na prsa od Marina, a potom sam sebi asistirao za pogodak glavom. Otkrio nam je pritom jednu malu tajnu.

- Dok sam bio u Osijeku u zagrijavanju smo često igrali nogotenis, dva protiv dva, ja sam uvijek bio u paru s Bornom Barišićem. Često sam na takav naèin poentirao. Pomoglo mi je očito. I, evo sada se to dogodilo na službenoj utakmici. Baš mi je drago zbog toga, a eto ktome i u svojoj jubilarnoj 100. utakmici.

Bio bi Grezda još zadovoljniji da je taj njegov gol Šibeniku donio pobjedu, a na kraju poraz 1-4!

- Ja sam morao ostati na poluvremenu u svlačionici zbog ozljede lože. Nisam mogao više igrati. Mislio sam da ćemo zadržati tu prednost, i nisam mogao vjerovati kada sam čuo koji je rezultat. Šteta, igrali smo dobro prvo poluvrijeme, drugo nisam bio na terenu, i ne mogu komentirati. Ostaje žal…

Grezda je svojih 100 utakmica rasporedio tako da je za Lokomotivu odigrao 59, 37 za Osijek i četiri za Šibenik. U dresu narančastih odigrao je 4 utakmice, zabivši 1 gol uz 1 asistenciju. Na Šubićevcu mu je kaže vrlo lijepo.

- Nisam nikada prije bio u Šibeniku, niti sam igrao prethodno protiv mog sadašnjeg kluba. Grad je prekrasan, u klubu mi je lijepo, primljen sam stvarno dobro. Ne mogu se požaliti.

Na Šubićevcu je pronašao i prijatelja s Kosova.

- Suada Sahitija znam otprije, živjeli smo u Prištini, dobri smo i njegova pomoć kod prilagodbe mi je jako pomogla. Čuo sam da su albanski nogometaši u Šibeniku ostavili dobar trag tu, i to mi je naravno drago.

Hoće li i Grezda u idućih 1,5 godinu koliko mu traje ugovor tek ćemo vidjeti. Kako je počeo nije isključeno.

Eros Grezda u karijeri je između ostalih igrao i u Glasgow Rangresu. Za slavni škotski klub odigrao je 16 utakmica, zabio 2 gola, uz 1 asistenciju. Bilo bi sigurno još utakmice za Rangerse da nije bilo ozljeda.

- U Rangersu mi je bilo prekrasno, veliki klub, navijači, tradicija. Da, nisam nažalost igrao čuveni Old Firm derby zbog ozljeda, a jednom nisam konkurirao. Ali, to su stvarno posebne utakmice, ozračje koje vlada prije derbija, u svemu. Gerard? Legenda, najbolji trener s kojim sam radio. Živi za nogomet, potpuno mu se predaje. Vidim ga sigurno kao budućeg trenera Liverpoola, nadam se kao nasljednika Jurgena Kloppa…

 

 

 

07. svibanj 2024 03:32