StoryEditorOCM
Nogometkula od karata

Nakon otkaza treneru, Šibenik ide i u ‘čišćenje‘ svlačionice: Batarelo prvi napušta klub, propada i transfer iskusnog Španjolca

Piše Krešimir Gulin
12. veljače 2022. - 13:46

Prema još uvijek neslužbenim informacijama, nakon otkaza treneru Ferdi Milinu 'metla' bi mogla zadesiti i Šibenikovu svlačionicu. Čelnici kluba naročito su nezadovoljni učinkom dijela nositelja igre Narančastih iz jesenskog dijela sezone. Odnosno s igračima koji su jako dobro funckionirali pod palicom bivšeg trenera Rosasa, dok je s Milinom kao kormilarom bila neka druga priča.

Zasada, zahvalilo se na uslugama stoperu Ivici Batarelu, koji je bio tragičar protiv Hajduka kada je skrivio dva kaznena udarca, a ni kontra Dragovoljca nije briljirao, ali tada se samo uklopio u sveopće sivilo. Idućih dana znat će se hoće li biti još otkaza ugovora igračima.

image
Šibenik je u petak doživio katastrofu protiv fenjeraša Dragovoljca
Nikša Stipaničev/Cropix

Čini se kako bi neslavno po Šibenik mogla završiti i epizoda s najavljenim dolaskom španjolskog krilnog napadača Burguija. Igrač koji ima 100 nastupa u Primeri gledao je iz svečane lože utakmicu s Dragovoljcem. Očito, nije mu se svidjelo ono što je vidio, pa je počeo mijenjati dogovorene uvjete angažmana.

U svakom slučaju, pred novim vlasnikom HNK Šibenika poduzetnikom Marinom Jurićem i njegovom sestrom Marinom, koja je zasjela u predsjedničku fotelju je jako puno posla. Tek nakon što su riješili financijske repove koje su ostali za kolumbijskim vlasnicima, na red su došli sportski problemi.

Sreća u nesreći je što Šibenik još uvijek ima ugodnih 13 bodova prednosti nad Dragovoljcem i čini se kako prvoligaški spas nije upitan. Ali, vrag nikad ne spava, Šibenčani se sjećaju kako su u prošlosti gubili velike bodovne prednosti. Najfriškiji primjer je utrka s Cibaliom kada su Narančasti u polusezoni prokockali 11 punata viška nad Vinkovčanima, koji su na koncu slavili ulazak u 1.HNL.

image
Marina Jurić, predsjednica HNK Šibenik
Nikša Stipaničev/Cropix
25. travanj 2024 17:51