StoryEditorOCM
Nogometdruga ‘meč lopta‘

Nakon kiksa s Lokomotivom Šibenčani dočekuju Istru: Escobar najavio važnu utakmicu u kojoj neće biti prvog strijelca Jurića. Hoće li debitirati novo pojačanje?

Piše Krešimir Gulin
6. svibnja 2021. - 15:05
Šibenčani na svom Šubićevcu u petak dočekuju Istru. Pobjedom bi vjerojatno i matematički osgirali opstanak u prvoligaškom društvuNikša Stipaničev/Cropix

Nogometaši Šibenika propustili su pirgodu u prošlom kolu na gostovanju kod Lokomotive da pobjedom i matematički osiguraju ostanak u 1.HNL. Dobar bi bio i bod, ali Narančasti su ga prokockali u završnici utakmice vlastitim greškama, ponajviše zahvaljujući nelogičnim zamjenama španjolskog trenera Sergija Escobara:

- Ideja kluba i novih vlasnika je uvoditi što više mladih igrača, kao što smo to uradili protiv Lokomotive. Na žalost, u Kranjčevićevoj to nije izgledalo dobro i u konačnici smo poraženi - objasnio je svoje odluke Escobar.

Narančasti drugu meč loptu za osiguranje prvoligaškog statusa imaju u petak kada na Šubićevcu gostuje Istra. Matematika je jasna u šibenskom taboru. Pobjeda jamči ostanak u 1.HNL, dok bod eventualno ispadanje Šibenika svodi na znanstvenu fantastiku. Konkretno, u tom slučaju Istra bi u zadnja tri kola morala osvojiti sedam bodova da preskoči Šibenčane, a da oni ne uzmu niti jedan bod.

Stoga su na Šubićevcu svjesni važnosti utakmice s Puljanima:

- Koncentrirani smo samo na Istru i pobjedu. Znamo što je u igri u toj utakmici i to nam jedina preokupacija ovih dana- kaže španjolski veznjak Alvaro Martin, koji je u Šibeniku na posudbi iz Real Madrida.

image
Alvaro Frias de Martin: Koncentrirani smo samo na Istru i pobjedu!
Damir Krajač/Cropix

Doduše, Martin u narančastom dresu još uvijek nije pokazao što je to Kraljevski klub vidio u njemu kada mu je ponudio ugovor. Tko zna, možda zablista baš kontra Istre:

- Svaki dan se osjećam sve bolje i želim na travnjaku demonstrirati sve ono što sam u stanju napraviti- poručio je veznjak plemenitih poteza, ali ne baš i pretjerane tjelesne moći.

Njegov sunarodnjak na klupi Narančastih smatra kako je njegova momčad u vrlo dobroj situaciji glede ostanka u ligi:

- Nadamo se kako ćemo uzeti ta tri boda te i matematički osigurati ostanak, iako mislim da već sada ne možemo ispasti. Putokaz će nam biti nedavna utakmica sa Slaven Belupom koju smo riješili su svoju korist s glatkih 2:0. Ideja nam je pobijediti i igrati dobro- jasan je trener Šibenika.

U dvoboju s Puljanima on neće moći računati na kartoniranog Denija Jurića, najboljeg strijelca Narančastih. Na pitanje tko će ga zamijeniti u vrhu napada Escobar je ostao 'zakopčan':

- Ne želim otkriti tko će igrati na mjestu 'devetke' i tako olakšati posao suparnicima. Neka oni malo pogađaju- zagonetan je Escobar.

image
Sergio Escobar, trener Narančastih
Nikša Stipaničev/Cropix

Kao jedna od opcija nameće se 18- godišnji Ivan Laća, koji je protiv Lokomotive igrao od prve minute:

- Najvažniji korak za svakog mladog igrača je prijelaz iz juniorskog u seniorski nogomet. Jedini način da se to ostvari jeste da im date minutažu. Zadovoljan sam i Nikom Rakom i Carlosom Torresom, koji su počeli ulaziti u prvi tim. Zadovoljan sam i Laćom koji je sudjelovao u nekoliko dobrih akcija protiv Lokomotive, naravno da mu treba još iskustva- analizirao je trener Šibenika.

Osim Jurića, protiv Istre zbog kartona neće igrati ni veznjak Alimi. Odavno su van stroja ozlijeđeni Pandža i Mesa. Upitni su i Kvesić i Nikola Rak. Konačno, pravo nastupa imat će i novopridošli vezni igrač Ivan Močinić.

- Kvesića sam u Zagrebu zamijnio zbog ozljede, a ne zbog toga što je bio loš. U svakom slučaju, s Istrom će igrati najboljih 11- zaključio je Escobar.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-2-3-1): Rogić- Pajić, Batarelo, Schildenfeld, Bilić- Ćurić, Bulat- S. Sahiti, Martin, E. Sahiti- Laća.
Utakmica Šibenik- Istra 1961 igra se u petak u 17.05 sati na Šubićevcu. Sudac je Fran Jović iz Zagreba.

23. travanj 2024 20:43