StoryEditorOCM
NogometRemi u Kranjčevićevoj

Najljepša moguća proslava gola: Kapetan Mario Ćurić donio bod Šibeniku i pozvao cijelu Hrvatsku da se uključi u humanitarnu akciju za Kiaru Goršić

Piše Krešimir Gulin
5. prosinca 2021. - 17:09

Remijem u Kranjčevićevoj nogometaši Šibenika započeli su gostujuću trilogiju kojom će zaključiti jesenski dio sezone.

Ne znamo je li zbog kašnjenja plaća, ali Šibenik je na početku utakmice bio neaktivan kao rijetko kada ove sezone. Rosasova momčad uglavnom je prepustila inicijativu Zagrepčanima i čekala prigodu iz protuudara.

I dočekala ju je u 28. minuti kada je nakon kornera Ćurića pogriješila obrana domaćih, ali je Bilićev udarac iz matne pozicije ipak blokirao netko od Lokosa.

Još bolju šansu Šibenik je imao u 33. minuti kada je Delić uposlio Marina Jakoliša, no njegov šut iz blizine obranio je Nevistić. U toj situaciji gosti su tražili kazneni udarac, međutim ni neuvjerljivi sudac Bel ni VAR soba nisu se oglasili.

Kako to obično u nogometu biva, Šibenikove promašaje kaznila je Lokomotiva. Obrana Narančastih olako je pustila mladog Goričana koji se namjestio na 20-ak metara i oštro opalio, nije se proslavio ni inače pouzdani Rogić kojemu je lopta prošla kroz ruke i završila u maloj mreži.

Inače, španjolski trener na neočekivan način riješio je izostanak dvojice standardnih središnjih braniča Batarela i Perića, pa je prvi put ove sezone zaigrao u formaciji s tri stopera, što je dobro funkcioniralo osim kod gola u 39. minuti.

Nakon izlaska iz svlačionice izostala je prava reakcija Šibenika. Umjesto da jurnu po izjednačenje, domaći su još više stegli obruč. Iskupio se donekle Rogić za grešku kod gola izvadivši ispod grede šut Kačavedne u 52. minuti. A poslije udarca iz kuta domaćih vratar Narančastih napravio je pravi mirakul obranivši šuteve Mersinaja i Kačavende.

Rosas je odlučio prodrmati svoju momčad, sve je karte bacio u napad ubacivši ofenzivca Sahitija za veznjaka Raka. I rizik mu se isplatio u 67. minuti. Korner je izveo Marin Jakoliš, lopta je došla na drugoj stativi do kapetana Ćurića koji je svladao Santinija.

Proslavu gola Ćurić je iskoristio na lijep način pozvavši cijelu Hrvatsku da se uključi u humanitarnu akciju za liječenje sedmogodišnje djevojčice Kiare Goršić iz Šibenika.

Lokomotiva je u završnici bila mrvu bliže 'trobodu', no Aliyu je promašio dvije solidne prilike.

Lokomotiva- Šibenik 1:1 (1:0)

ZAGREB- Stadion Zagreb u Kranjčevićevoj ulici. Gledatelja 50. Sudac: Dario Bel (Osijek) -5,5. Strijelci: 1:0 Goričan (39.), 1:1 Ćurić (67.). Najbolji igrač: Mario Ćurić (Šibenik).

Lokomotiva (4-2-3-1): Nevistić (6,5) (od 46. Santini 6)- Cipetić (6,5), Soldo (6), Mersinaj (6), de Haas (6)- Cokaj (6), Marić (6)- Aliyu (5,5), Kačavenda (6,5), Goričan (7)- Dabro (6) (od 72. Kulenović -).

Šibenik (3-4-3): Rogić (6)- Grdić (6), Bilić (7), Mina (7)- A. Jakoliš (6), Ćurić (7,5), Rak (6,5) (od 59. Sahiti 6), Kvesić (6,5)- Delić (6) (od 88. Cvetković -), Bačelić- Grgić (6,5) (od 78. Attys -), M. Jakoliš (6,5).

20. travanj 2024 09:07