StoryEditorOCM
Nogometvelike ambicije

Na Šubićevcu traže trenera za iduću sezonu: evo koja su sve poznata imena u kombinacijama za klupu Šibenika, novi gazda kontaktirao i Gorana Tomića

Piše Ivo Mikuličin
30. svibnja 2022. - 18:30

Što kriti kako su na Šubićevcu iznenađeni odlukom Krunoslava Rendulića da poslije dugih i ugodnih pregovora s obitelji Jurić, te neslužbene informacije "kako se 99 posto vraća u Šibenik“, izabere "pečalbu“ u Iran!?

Međutim, istodobno odlučno poručuju kako će vrlo brzo naći drugo, dobro rješenje.

- Rendulić je ugodan, kulturan čovjek. On ima pravo na odluku, koju smatra boljom za svoj trenerski put. Konačno, pojavit će se kao pomoćni trener Irana na Svjetskom prvenstvu u Katru. No, držim kako mu ne služi na čast što nam nije spomenuo tu mogućnost. Da mu Šubićevac nije jedina opcija – zagrintala je simpatična predsjednica Marina Jurić.

Njezin brat Marino, koji je stvarni vlasnik kluba, nije reagirao toliko razočarano.

- Htjeli smo angažiranjem Rendulića udovoljiti i većem dijelu naših navijača, kojima je nadareni stručnjak ostao u dobrom pamćenju. No, očito, katkad dobra volja i jednako dobri uvjeti nisu dovoljni. Siguran sam, međutim, da ćemo vrlo brzo naći jednako dobro rješenje za klub. Naše ambicije za novu sezonu su puno veće od borbe za ostanak u prvoligaškom društvu – optimistički je reagirao Marino Jurić.

Njegova se sestra samo slatko nasmijala, kad smo joj kazali je li nemali rast ambicija Šubićevac krije i mogućnost da se u rodni grad vrati Goran Tomić!?

- Pa, mi smo razgovarali i s Tomićem! Barem smo pokušali – uzvratila je Marina.

Nije dugo trebalo da nam se telefonom iz Salzburga, gdje mu živi obitelj javi upravo Tomić.

- Upravo guštam u šetnji s djecom po starom dijelu Mozartova grada. Što se, pak, tiče budućeg angažmana , ne manjka mi ponuda. Nije lako odrediti koja je bolja. A što se tiče Šibenika, zar nije dovoljno kazati kako svaki čovjek priželjkuje situaciju u kojoj je dobrodošao u rodnom gradu – reagirao je Tomić.

Šibenski sportski kuloari opet su živnuli glede imena potencijalnog trenera: Španjolac Mario Rosas, Sinjanin Sablić, bivši trener Hajduka Damir Burić, Slovenac Simon Rožman, dosadašnji trener Istre Garcia…

- Ja bih se najviše obradovao dolasku Rožmana. On je u Rijeci ostavio dobar dojam. Kao čovjek i stručnjak – javio nam se riječki Šibenčanin Zdravko Iljadica, koji je više od sedam desetljeća žestoki Funcut, ali i povremeno sponzor šibenskog sporta.

24. travanj 2024 20:43