StoryEditorOCM
NogometNovi trener

Na Šubićevcu službeno predstavljen Mario Cvitanović: Pokušat ćemo igrati nogomet koji donosi bodove i mami publiku na pljesak

Piše Krešimir Gulin
26. rujna 2022. - 14:45
Glasnogovornica Monika Vojvodić, trener Mario Cvitanović i sportski direktor Dario DabacNikolina Vuković Stipaničev/Cropix

U ponedjeljak je u klupskim prostorijama na Šubićevcu i službeno predstavljen Mario Cvitanović (47), novi trener nogometaša Šibenika.

Dario Dabac, sportski direktor Narančastih ponovio je staru vijest kako odlukom obitelji Jurić, vlasnika kluba sa Šubićevca, Damir Čanadi više nije šef stručnog stožera Šibenika:

- U njihovo i ime svih djelatnika kluba zahvaljujemo gospodinu Čanadiju na svemu učinjenom u protekla tri i po mjeseca koliko je vodio Šibenik. Osobno, bilo mi je čast i zadovoljstvo raditi s njim. Angažmanom Maria Cvitanovića donosimo u klub novu energiju i snagu. Radi se o mladom, ambicioznom i stručnom treneru. Znam ga još iz igračkih dana i već tada se vidjelo da je karakteran i dobar ‘štof‘ za trenera. Cvitanović je jako dobar poznavatelj HNL-a, našeg kluba i igrača i uvjeren sam da će donijeti pomak u našoj igri - rekao je Dabac.

image

Mario Cvitanović

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Cvitanović se zahvalio upravi Šibenika na povjerenju istaknuvši uvjerenje kako može dati nešto više od onoga šro je Šibenik pokazao u dosadašnjem dijelu sezone:

- Pohvalio bih rad trenera Čanadija i rekao kako je bilo jako dobrih stvari. Prije svega, Šibenik je bio jako dobar u defanzivnom smislu o čemu jasno govori podatak da ima najbolju obranu u ligi. Što se tiče faze obrane, moramo nastaviti tim putem. Međutim, imamo obavezu popraviti igru u napadu. Činjenica je da Šibenik ima samo jednu pobjedu, a ja smatram kako Šibenik zaslužuje puno više pobjeda. Moj cilj je da Šibenik teži pobjedi u svakoj utakmici. No, to ne znači da ćemo srljati i staviti 10 napadača. Treba naći pravi balans između faze i obrane i faze napada. To je moj zadatak, a uvjeren sam da s trenutačnim igračkim kadrom Šibenik to može ostvariti - kazao je novi trener Šibenika.

On je u svom uvodnom obraćanju odmah pozdravio navijače Šibenika:

- Znam koliko klub znači ovom gradu i kraju. Uostalom, i sam imam čvrste veze sa Šibenikom. Godinama imam kuću na Jadriji, a supruga mi je iz Pirovca. Puno puta sam svjedočio sjajnoj atmosferi na Šubićevcu. Stoga ćemo pokušati igrati nogomet koji donosi bodove, ali istovremeno mami publiku na pljesak. Znam da je u konačnici rezultat najvažniji i jedino mjerilo, ali kada vas publika isprati pljeskom na kraju utakmcie to nitko ne može platiti- izgovorio je Cvitanović riječi koje će navijači Šibenika zasigurno pozdraviti, jer unatoč solidnom bodovnom učinku oni su nerijetko grintali na ziheraški pristup koji je gajio njegov prethodnik Čanadi.

Cvitanović je naglasio kako Šibenik trenutačno ima dobar igrački kadar, koji njemu ostavlja mogućnost da igra u različitim sustavima:

- Kao TV komentator upoznao sam nogometaše Šibenika, osim onih koji su imali manju minutažu. Međutim, TV je jedno, a travnjak drugo. Moram ih malo osjetiti, opipati... Htio bih da se svih 26 igrača osjeća bitnima, a teren i trenig su u konačnici jedino mjerilo koje će odlučivati o tome tko će igrati- zaključio je Cvitanović.

Novi trener Šibenika praktički je zadržao isti stručni stožer. Jedino je otišao dosadašnji pomoćnik Mario Rac, dok je u rad uključen domaći trener Ivo Šupe. Također, najavljen je povratak proslavljenog kondicijskog trenera Miljenka Raka.

image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
20. travanj 2024 14:25