StoryEditorOCM
Nogometderbi začelja

Na Šubićevcu nema nevinih: šibenski brod opasno se nagnuo nakon poraza od Gorice

Piše PSD.
16. travnja 2023. - 08:57

Šibenski brod još nije počeo tonuti, ali se nagnuo- i to opasno! Zaključak je to nakon teškog poraza (0:4) nogometaša Šibenika od Gorice, izravnog suparnika u borbi za ostanak, kojim su se Turopoljci primakli na samo bod zaostatka sedam kola prije kraja prvenstva.

Koliko god poraz bio bolan, još više peče način na koji je momčad trenera Damira Čanadija, izgubila derbi začelja. Naime, u utakmici o kojoj ovisi goli opstanak pali su bez ispaljengo metka.

Zašto se to dogodilo pitanje je za Čanadijev stručni stožer, ali i upravu kluba? ‘Vruć‘ poslije utakmice Čanadi se nije htio upuštati u dublju analizu:

- Moram sjesti sam sa sobom i trenerima i analizirati što se dogodilo. Ne bih htio reći nešto što bi bilo loše za sve nas- znakovito je poručio Čanadi.

Ipak, nije sebe htio abolirati od odgovornosti:

- Ja se ne krijem, ni ja nisam bio dobar. Šibenik mora biti ekipa, a protiv Gorice smo bili individualisti na terenu, a to nikad nije bio moj trenerski rukopis- rekao je Čanadi.

Prst na čelo trebali bi staviti i igrači. Jer, njihov pristup nije bio na razini važnosti utakmice:

- Imam nekoliko igrača s kojima nisam zadovoljan. S druge strane, postoji dio igrača koji se želi razvijati. Jednostavno, bili smo loši cijelu utakmicu, ne samo u prvih 20-ak minuta kada smo primili tri gola. Neopasni prema naprijed, a u defanzivi smo Gorici sve otvorili- istaknuo je trener Šibenika.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Logično da je nakon ovako šokantnog poraza na Šubićevcu tijekom petak navečer i subote ujutro obavljeno niz razgovora. Posebice u trokutu vlasnik Karajica- sportski direktor Kulušić i trener Čanadi.

Za sada, nema nikakvih kadrovskih promjena. Barem do petka i utakmice s Lokomotivom u Zagrebu. Kako kažu na Šubićevcu, probleme će pokušati riješiti u svoja četiri zida. Međutim, ne dođe li pod hitno do rezultatskog boljitka netko će morati platiti ceh. Ili trener, ili dio igrača s kojima je nezadovoljan.

Morat će Šibenčani što prije stati na svoje noge budući da ih u preostalih sedam kola čeka nimalo zahvalan zadatak. Slaba je utjeha Narančastima što još uvijek drže stvari u svojim rukama. Jer, trenutačni bod prednosti čini se baš kao mršavi bodić- lagan poput perca koje bi svaki povjetarac mogao otpuhati.

Razlog za pesimizam na Šubićevcu može biti i aktualna forma Gorice i Šibenika. Dok su Turopoljci u velikom naletu, Narančasti su u slobodnom padu. Naime, statistika kaže da je Šibenik u zadnjih sedam kola pobijedio samo jednom (Dinamo). Da stvar bude još gora, Čanadijeva momčad u seriji je od tri poraza (Hajduk, Rijeka, Gorica).

Taj negativni trend samo su zamaskirale pobjede protiv Dinama u Kupu i prvenstvu kada se na Šubićevcu sve činilo tako ružičasto:

- Moramo se svi uhvatiti za isti štap da dođemo do cilja i ostanemo u ligi. To je naš primarni zadatak, jer od prvenstva klub živi. U nogometu se sve brzo okrene. Jedan dan si gore, a drugi dolje. Eto, prije desetak dana kada smo dobili Dinamo sve je bilo top. Pred nama je još sedam utakmica, 21 bod je do kraja. Da se poslužim teniskim rječnikom, Gorica je napravila veliki posao pobjedom nad nama, ali još nisu stigli niti do ‘izjednačenja‘. ‘Prednost‘ je još uvijek na našoj strani- pokušao je zaključiti u optimističnom tonu Čanadi.

19. travanj 2024 10:41