StoryEditorOCM
Nogomettraže pojačanja

Na Šubićevcu gledaju u Dinamovo dvorište, zanimljiv im je još jedan mladi veznjak iz Maksimira

Piše Krešimir Gulin
2. srpnja 2024. - 08:52
Jakov-Anton Vasilj u dresu Lokomotive igrao je protiv Šibenika, a sada bi mogao postati član NarančastihMarko Todorov/Cropix

Prošlo je točno tjedan dana otkako su započele pripreme nogometaša Šibenika za povratničku sezonu u SHNL-u. Za sada je službeno sa Šubićevca potvrđen dolazak samo jednog novog igrača- i to 25-godišnjeg brazilskog napadača Falcaoa, koji je stigao iz Victorije Berlin, člana četvrte njemačke lige.

Jasno je kako se radi o transakciji među sestrinskim klubovima, budući je SEH grupacija vlasnik i Šibenika i berlinskog kluba.

Međutim, trener Narančastih Mario Carević potvrdio je kako zajedno s novim sportskim direktorom Marijom Brkljačom intenzivno radi na pojačanjima:

- Tražimo dosta igrača, radi se o barem 5-6 pozicija. To su lijevi stoper, oba wing beka, barem dva veznjaka i jedan napadač- otkrio je Carević.

Logično, o imenima nije želio. Međutim, u kuloarima se spominje kako bi Šibenčani rado na posudbu doveli neke igrače zagrebačkog Dinama koji neće biti u prvom planu treneru Sergeju Jakiroviću.

Tako su u eter izašla imena Luke Vrbančića i Jakova Antona Vasilja. Prema neslužbenim informacijama, Vrbančić je puno dalje od Šubićevca u odnosu na 22- godišnjeg Zadranina koji pokriva poziciju ofenzivnog veznjaka.

Vasilj bi nedvojbeno već imao kudikamo bolju karijeruda ga nisu spriječile ozljede. No, ionako je skupio 35 nastupa u HNL-u. Podsjetimo, lani je zbog ozljede odigrao samo pet utakmica i to u drugoligašu Dubravi gdje je bio na posudbi iz Dinama.

Inače, Šibenčani su uspjeli dogovoriti i prvu pripremnu utakmicu. Odigrat će je u srijedu u 17,30 sati na Kupresu protiv mostarskog Veleža.

Zanimljivo, Velež je nedavno preuzeo Damir Čanadi, trener pod čijim vodstvom je Šibenik prije dvije sezone ispao iz prve lige.

02. srpanj 2024 08:52