StoryEditorOCM
Nogometblizu šubićevca

Šibenik dovodi bivšeg igrača Real Madrida koji je odigrao 100 utakmica u Primeri

Piše Tomo Ničota/SN
9. veljače 2022. - 17:51

Za Šibenik još nije završen prijelazni rok, štoviše, na njegovu bismo kraju mogli svjedočiti i maloj senzaciji. Naime, prema informacijama koje dolaze iz Španjolske, na Šubićevcu bi se u četvrtak trebao ukazati Jose Franco Alviz, ili skraćeno Burgui, 28-godišnji Španjolac, kojemu u CV-u piše da je bio igrač madridskog Reala u čiju je omladinsku školu došao prije 10 godina.

Nije, ipak, upisao nijedan službeni nastup za prvu momčad 'Kraljevskog kluba', igrao je za C i B momčad, međutim, nakon Reala njegova je karijera ozbiljne obrise. Nakon posudbi u Espanyol i Sporting Gijon, Real ga je 2017. prodao Alavesu za tri milijuna eura. Igrao je u klubu iz Vitorije, bio i na posudbi u Zaragozi, a skupio je ukupno 100 utakmica u Primeri, zabio je pet golova i tome dodao sedam asistencija u najjačem španjolskom rangu.

Po povratku u Primeru i Alaves, zaradio je tešku ozljedu koljena, propustio je gotovo čitavu prošlu sezonu pa je od ljeta slobodan igrač i u takvom bi svojstvu trebao potpisati za Šibenik.

Naravno, iz svega toga vidljivo je da Burgui danas nije na razini na kojoj je bio prije nekoliko sezona, ali u svakom slučaju, za momčad Ferde Milina mogao bi biti pojačanje vrati li se u solidnu formu. Igra na pozicija krila, lijevog ili desnog, može zaigrati i u sredini terena i na Šubićevcu će sigurno dobiti minutažu i strpljenje. U svakom slučaju, nogometni životopis mu je zvučan, ne dolazi svaki dan takav igrač u Šibenik. U srijedu su se odrađivale zadnje formalnosti, bude li sve u redu, Burgui bi uskoro mogao zaigrati u narančastom dresu.

Spomenimo i da se Burguija zadnjih dana spominjalo kao moguće pojačanje Legije i Lechije Gdanjsk, ali je izgleda ipak odabrao Šubićevac.

23. travanj 2024 21:07