StoryEditor
NogometŠibenik u blokadi

Mučan početak priprema na Šubićevcu! Jedanaest nogometaša buntovnika nezadovoljnih kašnjenjem plaća tražilo razgovor s direktorom Ljubičićem... na kraju se ipak skinuli i odradili prvi trening

10. srpnja 2017. - 22:47

Mučna je bila prva prozivka nogometaša Šibenika na početku priprema za novu drugoligašku sezonu. Trener Zoran Slavica sa suradnicima strpljivo je čekao više od pola sata da završe razgovori grupe od jedanaest "pobunjenih" nogometaša koji su tražili sastanak sa članom uprave kluba Novicom Ljubičićem zbog neisplaćenih nekoliko plaća.

Činilo se da ta grupa u kojoj su bili Maleš, Vukorepa, Živković, Fuštin, Pecolaj, Ivan i Paško Stanić, Maretić, Imširović, Roca i Celić uopće neće pristupiti prvom treningu. Ipak, poslije dužeg vijećanja odlučili su se skinuti u sportsku opremu i odradili prvi trening. Nitko od njih nije bio raspoložen za izjave. Zato je pred novinare stao Ljubičić:

- Momci su željeli razgovor i mi smo im ga omogućili. Činjenica je da nisu primili dvije plaće i da je treća na putu. Međutim, prenio sam im stav Nadzornog odbora po kojem su obavljeni razgovori s nekim sponozirma koji su obećali da će pokriti zaostatke do kraja durgog tjedna. Inače, stav je Nadzornog odbora da svi koji imaju ugovore mogu otići iz kluba. Mi priznajemo obveze koje smo preuzeli i njih ćemo ispuniti. Ali, nitko neće ucjenjivati klub- kazao je Ljubičić.

Nije tajna da klub sa Šubićevca more velike financijske nedaće. To je jedan od razloga što se na prozivci nisu pojavili neki jako bitni igrači iz prošlosezonske momčadi. Primjerice, Hrvoje i Miro Slavica, Grgo Živković, Mario Bartulović, Andrija Bandalo, Matej Rodin,...zatim cijela nigerijska kolonija- Collins, Diyoke, Ayotunde...

Posebno bode u oči nedolazak legendarnog vratara Hrvoja Slavice koji je 18 godina, ili točno pola svog života, proveo na Šubićevcu. Njega je uprava kluba jednim prekrižila jednim potezom pera:
- Žao mi je što je tako ispalo, ali NO je odlučio da ne možemo pratiti primanja Hrvoja i Mira Slavice. Činjenica je da smo iz Osijeka dobili besplatno vratara Bornu Žitnjaka i napadača Mihaela Pongračića. Pazite, klub je u blokadi od 20. lipnja i ako 100 dana zaredom budemo u blokadi FINA može proglasiti stečaj- opet će Ljubičić.

Iz svega je jasno da Šibenik ovu sezonu čeka grčevita borba za opstanak.
Treneru Zoranu Slavici osim već spomenute jedanaestorice "nezadovoljnika" prvom treningu odazvali su se I. i A. Đaković, M. Banić, Ljubičić, Protega, Jašari, Abramović, Bulat, Galešić, Bilić i Musa. Brazilac Brito trebao bi se pojaviti tek 20. srpnja, a nitko od nadležnih nije htio objasniti zbog čega je izostao nadareni Stipan Banić. Dakle, nova imena su samo Makedonac Jašari, koji je stigao iz Otočca, te mladi Splićanin Bilić, inače nećak slavnog Slavena Bilića.

Novost na Šubićevcu je početak suradnje s Osijekom na posudbama igrača. Očito, višegodišnja uspješna suradnja Šubićevca i Rijeke je završena, pa su se Šibenčani okrenuli istom modelu s Gradskim vrtom. U tom paketu na Šubićevac su došli 24- godišnji vratar Borna Žitnjak, sin nekadašnjeg vrsnog čuvara mreže Osječana Miroslava, njegov vršnjak napadač Mihael Pongračić, koji ima iskustva i u prvoj momčadi Osijeka, te 20- godišnji stoper Robert Ćosić.

Izdvojeno

06. ožujak 2021 16:14