StoryEditorOCM
Nogometšampionski gard

Mrtva trka za 1.HNL: Šibenik slavio na ‘vrućem‘ gostovanju u Imotskoj krajini i opet puše za vrat lideru

Piše Krešimir Gulin
2. travnja 2024. - 18:35
Nogometaši Šibenika imaju razloga za slavlje nakon pobjede na teškom gostovanju u Zmijavcimaarhiv/Nikša Stipaničev/Cropix

Nastavlja se mrtva utrka Zrinskog i Šibenika za prvoligašku promociju. U ovom kolu obje momčadi su slavile na nezgodnim gostovanjima. Najprije su Jurjevčani golom u sudačkoj nadoknadi svldali Cibaliju u Vinkovcima (2:1) i pobjegli Narančastima na pet bodova.

Lider je tako stavio dodatni pritisak na leđa Šibenčanima uoči zahtjevnog gostovanja u Zmijavicma. Što kriti da su na Šubićevcu htjeli izbjeći put u Imotsku krajinu jer nekako lakše igraju protiv momčadi s kontinenta nego s temperametnim Dalmatincima.

Uostalom, momčad trenera Marija Carevića već je u prvom dijelu prvenstva u Zmijavcima izgubila dva boda.

Međutim, ovaj put momci sa Šubićevca postavili su se šampionski. Na travnjaku koji ne trpi finu pas igru posegnuli su za pragmatčnim rješenjima i uspjeli uzeti tri zlata vrijedna boda.

Prvu veliku prigodu Šibenik je imao u 27. minuti, no udarac Majića iz blizine obranio je Gudelj. Međutim, četiri minute kasnije ništa nije mogao ni čuvar mreže domaćih.

Odlično je s desne strane centrirao, a lijevi branič Cvijanović se ubacio u kazneni prostor i reagirao u stilu klasnog centarfora te glavom sproveo loptu u mrežu.

Sredinom drugog poluvremena Šibenik je imao dvije meč lopte koje nije iskoristio. Najprije je u 63. minuti Božić pogodio gredu, da bi minutu kasnije Toshevski promašio zicer.

No, kazna nije stigla Narančaste. Naprotiv, Carevićev džoker s klupe Delić riješio je sve dvojbe oko pobjednika.

Opet je Majić napravio lavovski dio posla, ubacio je s desne strane oštru loput koju je Delić ‘šmekerski‘ skrenuo u vrata kroz noge Gudelja.

Prvoligašku kvalitetu Delić je demonstrirao i u sučevoj nadoknadi kada je solo akcijom postavio konačnih (3:0) za goste.

Inače, osim efikasne igre Šibenik je prikazao i sigurnost u defanzivi. Naime, Narančasti su domaćini ostavili jako malo prostora za prigode. Praktički jedinu izglednu situaciju Croatija je imala u 90. minuti, no udarac Mate Šute u korner je odbio Đaković.

Croatia - Šibenik 0:3 (0:1)

ZMIJAVCI- ŠRC ‘Marijan Šuto Mrma‘. Sudac: Mateo Erceg (Pristeg). Strijelci: 0:1 Cvijanović (31.), 0:2 Delić (73.), 0:3 Delić (90+1). Najbolji igrač: Ivan Delić (Šibenik).

Croatia: Gudelj, Klopp, Šalinović (od 76. Jonjić), Šimunić, Klančir (od 88. Mat. Šuto), Mar. Šuto, Gadže, M. Brkić (od 46. I. Brkić), Šabić (od 67. Todorić), Yousfi (od 67. Prskalo), Miljanić.

Šibenik: Đaković, Perić, Punčec, Dujmović, Kolega, Pozo (od 89. Gačić), Marijanović (od 67. Roca), Cvijanović, Majić (od 89. Brajković), Toshevski (od 67. Delić), Božić (od 79. Torres).

01. svibanj 2024 21:27