StoryEditorOCM
NogometNajveći izazov

Mogu li Narančasti srušiti crnu statistiku u Maksimiru? ‘Ne idemo na izlet u Zagreb!‘

Piše Krešimir Gulin
29. siječnja 2021. - 12:19
Zagreb, 260121. Stadion Kranjceviceva. Utakmica 14. kola Hrvatski Telekom Prva liga, NK Lokomotiva - HNK Sibenik. Na fotografiji: slavlje igraca HNK Sibenika, Karlo Bilic.Ronald Gorsic/Cropix

Nogometaši Šibenika pobjedom (4:0) nad Lokomotivom u Kranjčevićevoj u prošlom kolu srušili su neugodan statistički podatak koji je govorio kako su Narančasti bili u nizu od četiri poraza. A što tek reći za statistički podatak koji kaže da Šibenik protiv Dinama u Maksimiru nikada nije osvojio niti bod otkako je 1.HNL? Taj podatak servirali smo braniču Narančastih Martinu Pajiću uoči subtnjeg gostovanja Šibenika kod Dinama:

Iskreno, nisam znao za taj podatak. Ispada kako je Maksimir neki začarani teren za Šibenik, neosvojiva tvrđava. Ali, tradicije su tu da ruše. Znamo da nam je utakmica s Dinamom u Zagrebu najteža u ligi, ali idemo probati odigrati dobru utakmicu i nadati se bodu ili bodovima. Ne vidim razloga da baš mi u subotu ne srušimo tu neugodnu tradiciju koju Šibenik ima u Maksimiru. Znate, u nogometu ne pobjeđuje uvijek objektivno kvalitetnija ekipa- kazao je Međimurac Pajić.

Desni branič Narančastih imat će vrlo nezgodna zadatak čuvati silno rasploženog Mislava Oršića, koji je s dva eurogola 'srušio' Hajduk u srijedu:

Imao sam s Oršićem izravni dvoboj u prvom dijelu sezone na Šubićevcu. Poslije te utakmice sam shvatio da se radi o top igraču, a trenutačno je još i u vrhunskoj formi. Mogu se samo nadati da protiv nas neće biti toliko raspložen kao konra Hajduka, a vjerujem da ću i ja tome pridonijeti- veli Pajić.

Otkako je prije godinu i pol stigao na Šubićevac trener Šibenika Krunoslav Rendulić ne odustaje od dva postulata. Prvo, da u svaku utakmicu ide po pobjedu i da igra napadački, bez obzira o kojem protivniku se radi. Od svoje filozofije neće odustati ni u Dinamovom dvorištu:

I u Maksimiru ćemo istrčati s tri napadača, u takvoj formaciji se dobro osjećamo. Dinamo nam je najveći mogući izazov, najkvalitetnija su momčad u Hrvatskoj. Međutim, nemojte misliti da mi idemo na izlet u Zagreb. Idemo poukušati pobijediti, zašto ne?- izbija iz Rendulića vječni optimizam.

Atmosfera na Šubićevcu narasla je nakon pokera u mreži Lokomotive. U četiri utakmice Narančasti su zabili samo jedan pogodak, a onda u 90 minuta čak četiri:

Ha, možda bi bilo bolje da je četiri puta bilo po 1:0- lakonski odgovara trener Šibenika, koji je uoči Lokomotive bio pod kritikama da mu momčad teško zabija.

Dinamo će na Šibenik bez ozlijeđenih ili kartoniranih Ivanušeca, Moharamija, Lauritsena,...

Imaju oni u kadru i više od 20 kvalitetnih igrača. Ti svi koji fale su nadoknadivi. Njihovi problemi su lakše rješivi od naših- veli Rendulić.

A Šibenčanima je glavobolje zadala ozljeda argentinskog napadača Bailona, koju je zadobio na jednom od prvih treninga nakon dolaska na Šubićevac. Srećom, pretrage su pokazale da se ne radi o ozbiljnijem problemu, pa će novi centarfor Narančastih izbivati s travnjaka tek 7-8 dana. Inače, Bailon i Kolumbijac Mina, koji igra na poziciji lijevog bočnog, su registrirani za Šibenik i imaju pravo nastupa u nastavku sezone.

Sasvim je izvjesno da Rendulić neće mijenjati momčad koja je pobijedila Lokomotivu. Dakle, Šibenik će u Maksimiru istračti u formaciji (3-4-3): Labrović- Mesa, Schildenfeld, Bilić – Pajić, Ćurić, Bulat, Kvesić – Prince, Sahiti, Jurić.

Sudac utakmice je Dario Bel iz Osijeka, a dvoboj Dinama i Šibenika igra se u subotu u 17.05 sati uz izravan TV prijenos na trećem kanalu Arenasporta.

17. travanj 2024 19:30