StoryEditorOCM
Nogometvježbao je

Messi otkrio kako se pripremao za Livakovića: ‘Bilo je zeznuto donijeti odluku...‘

Piše Goran Čičin-Mašansker/SN
15. prosinca 2022. - 08:40

Lionel Messi otkrio je kako se posebno pripremao za izvođenje udarca s bijele točke u utakmici s Hrvatskom, s obzirom na to da se Dominik Livaković u prijašnjim nastupima na Svjetskom prvenstvu iskazao kao specijalist za penale.

Kapetan Argentine nije iskoristio kazneni udarac u dvoboju s Poljskom, Wojciech Szczesny je obranio njegov pokušaj, no protiv Hrvatske je bio siguran. Tukao je snažno i precizno u Livakovićev gornji lijevi kut. Vratar Vatrenih bio je na toj lopti, no penal je bio tako dobro izveden da ga nije bilo moguće obraniti - pišu Sportske novosti.

- Pucao sam jedanaesterce na treningu. Kako oni proučavaju nas, tako i mi proučavamo njih. Razgovarao sam s (Gerónimom) Rullijem i Dibuom (Martínezom) i odlučio sam pucati brže. Bilo je bolje iznenaditi ga i pucati odjednom umjesto da ga gledam i nadmudrujem se s njim. Bilo je zeznuto donijeti odluku, no bio sam odlučan pogoditi – objasnio je Messi u razgovoru za TyC Sports.

image
AFP

Nadovezao se i prvi vratar Argentine Emiliano Dibu Martinez,

- Livaković je ranije na turniru na penalima stekao veliko samopouzdanje. Messiju smo rekli da ponekad odabere stranu i baci se dolje, stoga je bilo sigurnije pucati penal visoko – objasnio je argentinski čuvar mreže.

Messi je s tim kaznenim udarcem, za kojeg mnogi smatraju kako uopće nije trebao biti dosuđen, uostalom kao i onaj protiv Poljske, postao igrač s rekordnim brojem pogodaka u reprezentaciji Argentine na Svjetskim prvenstvima s 11 pogodaka na pet turnira.

20. travanj 2024 11:43