StoryEditorOCM
NogometMiješaju se karte

Mercato na Šubićevcu: Čekaju se povratnik Španja i pojačanja iz Osijeka i Rijeke (FOTO)

10. lipnja 2017. - 15:04

Ljetni mercato još praktički nije ni odškrinuo svoja vrata, a glavnim ljudima Šubićevca već se izjalovio plan o povratku odbjeglih sinova. Brzonogi napadač Vice Kendeš iz Sigeta (Hrvatski Dragovoljac) se preselio u Koprivnicu (Slaven Belupo). Zvonimir Blaić, bek BH prvaka mostarskog Zrinjskog, poručio je da se (još) ne kani vratiti u matično jato.
Makar se ne radi o nogometašima poniklima na Šubićevcu, i Vlatko Blažević i Ivan Tomičić bili su među igračima koje je Novica Ljubičić, direktor kluba, smatrao potencijalnim povratnicima. No, obojica će sreću potražiti u Prvoj ligi, u zaprešićkom Interu. I povratak Perice Šare postao je manje izgledan nakon ulaska Rudeša u elitni rang. Za njim će u Šibeniku vjerojatno manje žaliti, jer Nigerijac Yusuf Musa, po svemu sudeći, neće potpisati za moldavski Sheriff.

 

Dobra je vijest za navijače "narančastih" da je povratku najbliži plemeniti veznjak Gorice Toni Španja, koji je, mnogi će se složiti, i najkvalitetnije ime među nabrojenima. Novica Ljubičić je sa Španjom počeo voditi "diplomatske" razgovore oko povratka još prije nekoliko mjeseci, kad je Vodičanin gledao svoj bivši klub na utakmici u Sigetu.

"Narančasta" križaljka bi se, međutim, trebala ozbiljno početi rješavati tek sredinom lipnja. Nakon što sadašnje klupsko vodstvo održi sastanak s Gradom, kao vlasnikom, odnosno nakon ovotjednog sastanka Nadzornog odbora i skorašnje Skupštine kluba.
- Za ozbiljne priče o pojačanjima trebat ćemo još malo pričekati. Nema smisla da ulazimo u pregovore s igračima, ako klub odluči potražiti novo rješenje na mjestu direktora ili prvog trenera.

To, dakako, ne znači da Zoran Slavica i ja iščekujemo rasplet situacije skrštenih ruku. Sa Španjom sam se dogovorio da ćemo pričekati završetak kvalifikacija za Prvu ligu. On se, logično, nada prvoligaškoj ponudi. Nadam se da ćemo ga uspjeti privoliti na povratak ako ona ne stigne. Također, ovih bi dana trebali dobiti odgovor Jamilua Collinsa na našu ponudu. Vrlo nam je važno da ga zadržimo – ističe Novica Ljubičić.

Direktor Šibenika demantirao je napise na društvenim mrežama o odlascima Marija Bartulovića, Andrije Bandala i eventualnom povratku nigerijskog centarfora Theophilusa Solomona.
- Naravno da Bartulovića nećemo zadržavati ako dobije ponudu iz Prve lige. Spominje se Rudeš, no još je to daleko od realizacije, pa ne želim o tom ni razglabati. Bandalo ima opciju produženja ugovora na još godinu dana. Kad krenemo slagati momčad za novu sezonu, vidjet ćemo hoćemo li je i iskoristiti. Solomon, koliko znam, ima ponudu iz Belgije, tako da svi ti napisi nemaju veze s istinom – rezolutno će Ljubičić.

 

Na Šubićevcu je trenutačno jedino sigurno da su istekle posudbe igračima Rijeke Geraldu Diyokeu i Ezekielu Ayotundeu, te Mateju Rodinu, koji je na Šubićevac stigao iz Lokomotive. Neslužbeno, Šibeniku je za iduću sezonu među ovom trojicom interesantan samo Diyoke. Kako bi osnažili kadar, Šibenčani neće zaviriti samo u riječko dvorište, već i u gradski vrt. Novica Ljubičić i član Nadzornog odbora Miho Mioč već su prošlog tjedna o mogućoj suradnji pričali s direktorom Osijeka Alenom Petrovićem i trenerom Zoranom Zekićem.

- Bilo bi dobro da što je prije moguće kompletiramo kadar s kojim će ući u novu sezonu, no ne valja ni srljati. Puno je racionalnije pričekati Osijek ili Rijeku, od kojih možemo besplatno dobiti kvalitetne, provjerene nogometaše, nego tražiti na tržištu igrače koje ćemo morati masno platiti – naglasio je Novica.

Sličnog je razmišljanja i Zoran Slavica, trener šibenskih nogometaša:
- Ja sam zadovoljan kvalitetom momčadi koju sam vodio na proljeće. Smatram da imamo dobar kostur. Moramo ga zadržati i nadograditi s nekoliko istinskih pojačanja. Mi nemamo dovoljnu financijsku moć da bismo mogli hrabro krenuti na tržište u potragu za jakim imenima. Zato se trebamo još više orijentirati na naše mlade igrače. To nam treba biti pravac za budućnost – kazao je Slavica i najavio da će pripreme za novu drugoligašku sezonu početi između 5. i 10. srpnja.


Hajduk želi Duju Škugora
Splitski Hajduk posljednji je u nizu interesenata koji su zagrizli za 14-godišnjeg Šibenikova kadeta Duju Škugora.
- O ponudi Hajduka odlučivat će naš Nadzorni odbor. Bitno je istaknuti da mi imamo potpisan stipendijski ugovor s Dujom – rekao nam je Novica Ljubičić.

18. travanj 2024 13:28