StoryEditorOCM
NogometEvo mene među moje

Mehmed Alispahić u narančastom dresu - četvrti put: Najsretnija je moja cura, a ni meni nije mrsko igrati za Šibenik

14. rujna 2017. - 12:22

Mehmed Alispahić u narančastom dresu, četvrti put! Tako je završila saga koja je cijelo ljeto okupirala navijače Šibenika.

Naime, svi su s nestrpljenjem iščekivali hoće li iskusni vezni igrač kojemu je Šubićevac u dobroj mjeri obilježio karijeru opet zaigrati za "narančaste". Nije bila sporna želja ni kod Alispahića, ni kod uprave kluba. Između toga bila se ispriječila financijski kudikamo povoljnija mogućnost da Alispahić ode u jedan turski drugoligaš. Kada je "Meši" otpala ta opcija, sasvim je izvjestan bio dogovor na relaciji klub - igrač.

- Potpisali smo ugovor do kraja sezone. Moram reći da smo se oko uvjeta dogovorili za jednu minutu. Mi smo rekli koliko mu možemo dati, on je rekao O.K. Činjenica je da su njegovi zahtjevi veći nego što su naše mogućnosti. Međutim, Alispahić je jako dobro svjestan našeg objektivnog stanja. Uostalom, on je šibenski zet i ovdje vidi svoju budućnost. Na koncu, mi smo kao klub zahvalni Alispahiću što je došao, a on je zahvalan nama što smo mu omogućili da trenira s nama sve ovo vrijeme dok je čekao eventualni inozemni angažman - kazao je Ivan Bulat, sportski direktor koji je od početka zagovarao Alispahićev novi povratak u Šibenik.

Bulat je posegnuo za usporedbom po kojoj bi Alispahić bio apaurin za Šibenikovu igru.
- Vjerujem da će on svojim iskustvom pozitivno utjecati na našu mladost, ali i kvalitetom. On bi nam trebao donijeti mirnoću na sredini terena i u zadnjem pasu. Uostalom, trener će najbolje procijeniti koliko nam Alispahić može koristiti - veli Bulat.
A trener Borimir Perković ne želi trošiti previše riječi na Alispahića:
- Veseli me njegov dolazak. Riječ je o provjerenom prvoligaškom igraču. On će nam sigurno biti veliko pojačanje - kratak i jasan bio je Perković.

 

Iduće važno pitanje je kada će Alispahić steći pravo igranja za Šibenik. Nije upitno njegovo tjelesno stanje, koje je često kod njega u fokusu pažnje. Jer, Alispahić je maksimalno u treningu i praktički već u subotu kontra "Sesveta" mogao bi u kopačke. Ovaj put Alispahića ne koče bolna leđa nego administracija. Naime, iz Bahreina gdje je "Meša" imao zadnji angažman još nije stigla međunarodna dozvola koju su iz Šibenika zatražili još prije 15 dana:

- Svakodnevno se čujemo sa službenicima u HNS-u i oni kažu da nije problem u njima. Čujte, ta dozvola može doći svakog časa. Ali, ako se to i ne dogodi, Alispahić ima pravo zaigrati 30 dana nakon podnošenja zahtjeva. Dakle, u najgorem slučaju on ima pravo nastupa u 9. kolu kada na Šubićevcu dočekujemo "Dugopolje", izvijestio je Ivan Bulat.

I sam Alispahić s nestrpljenjem čeka svoj prvi nastup u dresu Šibenika.
- Istina, predugo sam bez utakmica. Iskreno, ovo čekanje angažmana, zivkanje raznoraznih menadžera malo me je učinilo nervoznim - priznaje i odmah nastavlja:
- Drago mi je da sam opet tu. A najsretnija je moja cura... Šalu na stranu, ali Šibenik je posebna priča za mene. Ovaj grad budi u meni posebne emocije i moji česti povratci u "Šibenik" najbolje govore o tome - otvorio se veznjak.

 

On je igrač velikog rejtinga, među ostalim u karijeri je igrao za "Dinamo" i "Rijeku". Sada je u drugoligašu koji je proklamirao borbu za opstanak.
- Čujte, meni nikad nije mrsko igrati za "Šibenik", bez obzira u kojoj ligi se onalazi. Moram zahvaliti ljudima iz kluba što su imali strpljenja i što su me čekali do zadnjeg dana. Svjestan sam teške financijske situacije u klubu i zato sam imao razumijevanja prilikom dogovaranja uvjeta. Mislim da mogu pomoći klubu, ali i mladim igračima koji obećavaju, da im ukažem na neke propuste. A što se tiče borbe za opstanak, uvjeren sam da "Šibenik" čekaju bolji dani. Pazite, ni Joso ni Ive (op.a. Bulati) nisu bili u klubu od početka. Tu je i novi trener o kojem mogu reći sve najbolje, i što se tiče treninga i odnosa prema igračima. Uostalom, osvojena su i tri boda u Kustošiji tako da se ne bojim za Šibenik - optimist je Alispahić.

Sportskom direktoru Bulatu adresirano je pitanje je li s Alispahićem završen jesenski "mercato".
- Čini se da je. Iskreno, tražili smo neko rješenje da popunimo kadar u obrani. Međutim, prijelazni rok je završio, a na tržištu je sve manje kvalitetnih slobodnih igrača. Čini se da ćemo s postojećim kadrom morati do zime. Tada ćemo napraviti dodatnu križaljku - zaključio je Bulat.


Alispahić:
Što se tiče borbe za opstanak, uvjeren sam da "Šibenik" čekaju bolji dani. Tu je i novi trener o kojem mogu reći sve najbolje, i što se tiče treninga i odnosa prema igračima

16. travanj 2024 17:43