StoryEditorOCM
NogometNarančasti u Rijeci

Marko Kartelo skriva karte i sprema iznenađenje svom bivšem treneru: S klupe startaju oba ovotjedna zvučna pojačanja Šibenika

Piše Krešimir Gulin
19. veljače 2022. - 11:56

Težak poraz od Dragovoljca (0:5) u prošlom kolu izazvao je potres na Šubićevcu. Smijenjen je trener Ferdo Milin, a raskinut je ugovor sa stoperom Ivicom Batarelom. Kormilo momčadi u ruke je dobio dotadašnji Milinov pomoćnik Marko Kartelo. Ispred imena ovog 41- godišnjaka, koji je imao dobru igračku karijeru u matičnom Šibeniku, ali i Zagrebu, Izraelu, Mađarskoj... još uvijek stoji prefiks v.d.:

- Iskreno, nadam se kako će uskoro taj v.d. biti skinut. Odnosno, nadam se kako će Kartelo sa svojim suradnicima ostati za kormilom Šibenika barem do kraja sezone, ako ne i duže- kazao je Hrvoje Kulušić, sportski direktor Šibenika.

Marko Kartelo je prigodno zahvalio ljudima iz uprave kluba na ukazanom povjerenju:

- Nastojat ću povjereni posao odraditi na najbolji mogući način. Radit ću kao da ostajem trener cijelo vrijeme, a koliko će to doista trajati vidjet ćemo. Vjerujem kako ću ukazanu prigodu iskoristiti i zasigurno ću dati svoj maksimum znanja i zalaganja. No, sve to pada u vodu ako ne dopre do igrača na terenu- rekao je vršitelj dužnosti trenera Šibenika.

On će svoj debi na klupi Narančastih imati u nedjelju u Rijeci. Zanimljivo, na suprotnoj strani ga čeka Šibenčanin Goran Tomić, koji je svoje trenersko vatreno krštenje imao na Šubićevcu prije više od desetljeća, a u igračkom kadru je imao baš Kartela. Bila su to turbulentna vremena za Šibenik. Vladala je opća besparica i Šibenik je ispao u drugu, a ubrzo i treću ligu:

- Ha, bili smo zajedno u tim teškim vremenima za Šibenik. On kao mlad trener, a ja kao jedan od najiskusnijih igrača. Puno smo razgovarali, baš dobro surađivali... Ali, sada smo na suprotnim stranama, vjerujem da ću na Rujevici ja imati više razloga za slavlje- govori Kartelo.

Bez obzira na korektne odnose s Tomićem, Kartelo mu ne želi otkrivati karte:

- Svoje taktičke zamisli ostavio bih za teren u nedjelju. Rijeka nas ne može ničim iznenaditi, vjerujem da ćemo mi imati neko iznenađenje za njih- tajanstven je trener Narančastih.

Sigurno je kako će dva ovotjedna zvučna pojačanja Šibenika- Albanac Grezda i Španjolac Burgui krenuti s klupe. U kadar se vraćaju Perić, Bilić i Kvesić, koji su izostali u krahu kontra Dragovoljca:

- Svi igrači su zdravi i silno željni. Minuli tjedan su sjajno radili i ako dio te energije prenesu na teren, onda se ničega ne bojim u Rijeci. Razgovarali smo o porazu s Dragovoljcem. ne može se ta utakmica zaboraviti, ali nastojat ćemo se postaviti tako kao da nam je utakmica u Rijeci prva u ovoj polusezoni- kazao je Kartelo.

Međusobno su popričali i igrači. Sjeli i rekli sve jedni drugima u oči:

- Je, skupili smo se i dosta razgovorali. Stali smo jedan uz drugoga i zaključili da se utakmica s Dragovoljcem više nikada ne smije ponoviti. Borba, trka, agresija...sve to što nas je krasilo do sada, nismo imali u toj utakmici. Vjerujem kako ćemo te odlike vratiti već na Rujevici. Rijeka nam nekako leži, bez obzira što smo izgubili obje utakmice ove sezone. Ali, uvijek gubimo na neku našu dekoncentraciju. Nadam se da će u nedjelju biti drugačiji ishod- rekao je Lovre Rogić, vratar Šibenika.

Vjerojatni sastav Šibenika (3-5-2): Rogić- Perić, Grdić, Bilić- Jakoliš, Ćurić, Skorup, Rak, Kvesić- Marin, Delić.

Utakmica Rijeka- Šibenik igra se na Rujevici u nedjelju u 15 sati. Sudac je Zdenko Lovrić iz Đakova.

23. travanj 2024 00:56