StoryEditorOCM
Nogomet‘Bitka‘ u Sigetu

Marko Bulat prvi put u karijeri će igrati pred praznim tribinama, ali ‘puca‘ od optimizma: Riješili smo sve probleme i idemo po tri boda

Piše Krešimir Gulin
12. ožujka 2020. - 12:30
Marko Bulat, nogometaš Šibenika optimist je pred gostovanje kod Hrvatskog dragovoljcaarhiv/Niksa Stipanicev/Cropix

Nogometaši Šibenika nisu u dobrom momentumu. Momčad koja je jesenas uvjerljivo 'gazila' drugoligaškim travnjacima, u prva tri proljetna kola osvojila je 'mršava' dva boda.

Međutim, ekipa trenera Krunoslava Rendulića i dalje je uvjerljivi lider 2.HNL s osam bodova prednosti nad Orijentom. Ipak, baš je poraz od Riječana u prošlom kolu na Šubićevcu (1:2) bio znak da se upali žuto svjetlo upozorenja u taboru 'narančastih'. Ponajviše stoga jer su Šibenčani toliko puta opečeni minulih sezona da sada pušu i na hladno.

Šibenčani će priliku za povratak pobjedničkim navikama imati u petak, kada gostuju u Zagrebu kod Hrvatskog dragovoljca:

- Svjesni smo činjenice da nismo dobro ušli u proljetni dio prvenstva. Održali smo sastanak nakon utakmice s Orijentom i shvatili gdje griješimo. Uvjeren sam da smo riješili sve svoje probleme i da ćemo u Zagrebu konačno uzeti tri boda- optmist je Marko Bulat, mladi veznjak Šibenika.

Prema odluci HNS-a, sve utakmice pod njihovom ingerencijom igrat će se bez publike, barem do 31. ožujka, pa će i Hrvatski dragovoljac i Šibenik igrati pred praznim tribinama. Ruku nas srce atmosfera u Sigetu inače i nije baš kao na Anfieldu, ali ipak neugodna situacija za sportaše:

- Prvi put u karijeri ću igrati pred praznim tribinama. Međutim, ne smije nam to biti nikakva smetnja. Trebamo istrčati na teren i pobijediti u što čvrsto vjeruje cijela ekipa- ponavlja Bulat.

Trener Rendulić je preko tjedna u pripremi utakmice s Dragovoljcem trebao biti nogometni stručnjak, ali i psiholog kako bi prodrmao momčad:

- Sve je to u opisu posla. Napravili smo analizu, uočili greške te ih u razgovorima i na treningu pokušali otkloniti. Kao i svaku drugu utakmicu, tako i ovu i Sigetu- idemo po pobjedu. Domaćin je kvalitetan, dosta je promijenio ekipu u odnosu na proljeće, teže nadigravanju, ali mi smo spremni- poručio je Rendulić.

Nakon poraza od Orijenta, istaknuo je kako 4-5 igrača nije bilo na očekivanoj razini. Znači li to da će biti korjenitijih promjena u momčadi?

- Za korjenite promjene nema razloga. Međutim, nekih promjena će sigurno biti. Još nisam definitivno odlučio, ali barem jedan ili dvojica onih koji nisu bili u početnom sastavu s Orijentom, istrčat će od prve minute u Sigetu- kazao je Rendulić.

Trener Šibenika na raspolaganju ima sve igrače, osim ozlijeđenog Princea.

Utakmica Hrvatski dragovoljac- Šibenik igra se u petak u 15,30 sati.

20. travanj 2024 01:44