StoryEditorOCM
NogometLjudstvo i taktika

Mario Rosas mora mijenjati momčad za Hajduk: otpao je Suad Sahiti, od prve minute ‘u vatru‘ ide iskusni veznjak

Piše Krešimir Gulin
16. listopada 2021. - 11:52

Španjolcu Mariu Rosasu nedjeljni dvoboj Šibenika i Hajduka tek je drugi na klupi Narančastih, međutim jako dobro zna kakav rivalitet nosi taj dalmatinski derbi. Andalužanin rođen u Malagi usporedio ga je s utakmicama svoje Malage i 200-tinjak kilometara udaljene Seville:

- Znam ja kako to izgleda, kako je to kada se susreću klubovi iz susjednih gradova. Nema dvojbe da je utakmica s Hajdukom od velike važnosti  za naše navijače. Bilo mi je to jasno i na treningu u petak kada su Funcuti došli na naš stadion kako bi nam dali podršku. Ovaj derbi je posebna, drugačija utakmica od drugih.  Opet s druge strane, u rezultatskom smislu, susret s Hajdukom je kao i svaki drugi jer nosi tri boda. Naša filozoija se zna, želimo u svakoj utakmici biti glavni protagonisti na terenu i uzeti sva tri boda- govori Rosas uoči dvoboja s Hajdukom.

On dolazi u ne baš sretnom trenutku za Šibenik. Narančasti su u seriji od dva poraza kod kuće (Osijek i Gorica):

- Igramo bolje nego što rezultati sugeriraju. Nročito se to odnosi na utakmicu s Goricom, gdje smo dominirali i na kraju ostali bez ičega. Radimo dobro na treningu i ako taj rad prenesemo na teren protiv Hajduka ne bojim se za konačni ishod- misli Španjolac na klupi Šibenika.

Hajduk na Šubićevac dolazi 'ranjen'- bez Livaje, Krovinovića, Eleza, Vukovića, Čuića, Posavca,... Je li to šansa za Šibenik?

- Nezahvalno je govoriti o izostancima u protivničkoj ekipi. Evo, na našoj prošloj utakmici s Goricom svi su govorili kako su oni oslabljeni bez Lovrića, a onda se ukazao Fruk i zabio nam dva gola. Nedvojbeno, Livaja je stožerni igrač Hajduka, ali moramo biti koncentrirani na vlasititu izvedbu- drži Rosas.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

No, ni Šibenik nije bez problema s izostancima. U obrani već duže vrijeme nema Bilića, kao ni Indijca  Jhingana, koji još nije zaigrao za Šibenik. Oporavio se tek iskusni Kvesić koji bi mogao na lijevog beka umjesto 'zelenijeg' Kolumbijca Mine.

Ali, to su stare Rosasove muke. U međuvremenu su se pojavile nove u ofenzivnom dijelu momčadi. Španjolac je ostao bez krilnog napadača Suada Sahitija, tako da će morati promiješati karte u napadu.

Iza centarfora Delića, navjerojatnije će zaigrati iskusni Bačelić- Grgić. Na krila će ubojiti tandem Marin&Marin. Lijevo Antonio, koji je na posudbi iz Dinama, a desno Jakoliš koji je igrač Hajduka:

- Ostali smo i bez još jednog krilnog napadača, mladog Carlosa Torresa. Jasno je da ćemo morati nešto mijenjati. Međutim, vjerujem u igrače koje imam te da će preuzeti odgovornost i dostojno zamijeniti one kojih nema- zaključio je španjolski trener.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-2-3-1): Rogić-A. Jakoliš, Perić, Batarelo, Kvesić- Ćurić, Rak- M. Jakoliš, Bačelić- Grgić, Marin- Delić.

25. travanj 2024 00:59