StoryEditorOCM
NogometŠibenik na Maksimiru

Mario Rosas: Dinamo je fantastična momčad, puna igrača koji u svakom trenutku mogu riješiti utakmicu. Međutim, nešto će se i nas pitati

Piše Krešimir Gulin
10. rujna 2021. - 13:21

Nogometaši Šibenika u zadnja 3-4 kola igrali su vrlo atraktivno i prikupili solidan broj bodova (sedam). Zbog privlačnog nogometa Narančastima su počeli tepati kako igraju šibensku verziju 'tiki- take'.

To znači da momčad španjolskog trenera Maria Rosasa, koji je prošao Barceloninu školu, ne teži samo beskonačnom posjedu, već je i maksimalno konkretna o čemu govori podatakda je Šibenik najefikasnija ekipa 1.HNL.

I kada su Narančasti bili u naletu došla je prvenstvena pauza. A poslije nje, najteže gostovanje u 1.HNL, ono kod Dinama u Maksimiru:

- Tek ćemo vidjeti je li nam pauza dobro došla ili nije. Naši igrači su stalno u ritmu treninga i utakmica, tako da odmor ne škodi. Nadalje, dvojica naših igrača (op.a. Niko Rak i Antonio Marin) su nastupili za mlade reprezentacije Hrvatske. Ti pozivi nam gode, jer su znak da se u HNK Šibeniku dobro radi. Što se tiče utakmice na Maksimiru, mi na svakom terenu pokušavamo napraviti nešto pozitivno. Ni ovaj susret neće biti iznimka. Dinamo je fantastična momčad, puna igrača sjajne individualne kvalitete koji su u svakom trenutku spremni odlučiti pitanje pobjednika. Međtuim, držim da nisu u najboljoj formi, stoga sam siguran da će se i nas nešto pitati- kazao je trener Šibenika.

Svi navijači Narančastih rado se sjećaju 30. siječnja ove godine kada je Šibenik prvi put pobijedio Dinamo u Maksimiru otkako je 1.HNL. Od Rendulićevih junaka koji su srušili Modre u subotu će vjerojatno istrčati samo kapetan Ćurić. Tada su strijelci za Šibenik bili Jurić i Sahiti, koji su danas u Dinamu i Hajduku.

image
Velika Gorica, 020921.
Hrvatska U21 - Azerbajdzan, utakmica kvalifkacija za Europsko prvenstvo 2023.
Na fotografiji: Farid Yusifli, Antonio Marin.
Foto: Goran Mehkek/Hanza Media
Goran Mehkek/Cropix

Uz Jakoliša, Delića i društvo sada će Dinamu prijetiti Antonio Marin, igrač Modrih na posudbi na Šubićevcu:

- Uvijek protiv Dinama se ide 100 posto! Pokazali smo kako se dižemo iz kola u kolo. Krenuli smo malo 'pod ručnom',rebalo nam je vremena da pohvatamo sve trenerove zamisli, ali nakon šestice protiv Dragovoljca sve nam se otvorilo. Potrudit ćemo se da kontra Dinama nastavimo pozitivan niz i, nadam se, ponovimo taj 30. siječnja o kojem govorite- istaknuo je ofenzivac Marin.

Prije reprezentativne pauze Rosas je imao malu vojsku igrača na koje nije mogao računati iz raznih razloga:

- Konačno su stigli papiri za Velšanina Dasilvu koji će biti u kadru za Dinamo. Oporavio se i stoper Perić. Međutim, i dalje su van stroja zbog ozljeda Kvesić, Bilić, Mesa, Julardžija... Isto kao i Indijac Sandesh, koji bi se treninzima trebao priključiti idući tjedan. Prinova iz Intera, veznjak Attys mora odraditi još jednu utakmicu kazne i konkurirat će za iduću utakmicu s Lokomotivom- referirao je španjolski trener.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-2-3-1): Rogić- A. Jakoliš, Perić, Batarelo, Mina- Ćurić, Rak- Sahiti, Marin, M. Jakoliš- Delić.

Utakmica Dinamo- Šibenik igra se u subotu u 17 sati. Sudac je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca.

24. travanj 2024 01:12