StoryEditorOCM
Nogomettrener Šibenika

Mario Cvitanović: ‘Kad Livaja ide jedan na jedan već možeš ići na centar. Najradije bih se pojeo nakon ovakvog poraza‘

Piše Frane Vulas
22. siječnja 2023. - 17:27

Trener Šibenika teško se mirio s porazom od Hajduka na Poljudu. Splitski klub slavio je 2:1, golovima u zadnjoj minuti prvog i pet minuta prije kraja drugog poluvremena.

- Mislim da smo jako dobro otvorili utakmicu. Zabili smo dobar gol iz tranzicije koji smo i uvježbavali, bila je to dobra akcija Solde i Araija. Imali smo i gredu Mese nakon prekida. Taj kasni gol u 45. minuti nam je pokvario planove, a Hajduku dao krila. Mi smo u utakmicu krenuli s dva 19-ogodišnjaka. Soldi je ovo bila prva seniorska prvenstvena utakmica, a Kroli prvi start. Grdić je danas napunio 21 godinu. Završili smo utakmicu s tri igrača ispod 19 godina – govorio je na presici nakon susreta Cvitanović.

Potom je strateg Šibenčana nastavio analizu.

- Hajduk je imao dominaciju i posjed. Pripremali smo utakmicu i točno smo znali kako Hajduk igra i stvara šanse. Normalno da nas je poremetio izlazak Solde u prvom dijelu. On je naš najmotoričniji i najagresivniji igrač u veznom redu. U nastavku smo bili stabilni, a onda smo u 85. minuti imali splet nesretnih okolnosti gdje je Perić proslijedio loptu Livaji. A kada Livaja ide jedan na jedan već možeš ići na centar – rekao je Cvitanović.

Zazvao je Cvitanović da se momčad pojača.

- Mi još nismo ništa napravili što se tiče pojačanja. Trebaju nam sigurno čvrstina, iskustvo, mirnoća. Imali smo u prvom dijelu četiri-pet situacija u kojima smo radili baš ono što smo rekli da se ne radi. Ovako izgubiti utakmicu, najradije bi se pojeo sam – kazao je Cvitanović.

Kao bivši igrač i trener Dinama što mislite koliko sva previranja u Dinamu mogu pomoći Hajduku u borbi za prvo mjesto?

- Ja sam trener Šibenika i mislim da to uopće nije tema – odgovorio je Cvitanović.

18. travanj 2024 10:23