StoryEditorOCM
NogometKapetan ima riječ

Mario Ćurić: ‘Odlazak Jakoliša je težak udarac, vjerujem da možemo zaustaviti Livaju‘

Piše Krešimir Gulin
29. siječnja 2022. - 11:28

Za Šibenčane nema boljeg otvaranja proljetnog dijela sezone. Na Šubićevac im stiže Hajduk, fešta nogometa je zagarantirana. Šteta je samo što su stroge epidemiološke mjere na snazi, pa je otvoreno tek 40 posto kapaciteta šibenskog stadiona, ili u prodaju je pušteno 1490 karata.

Sa sportskog aspeta, Narančasti mirno dočekuju derbi s Hajdukom. Na jesen su stvorili lijepu zalihu (plus 15) nad fenjerašem Hrvatskim dargovoljcem, pa mirno mogu odigrati proljeće. Praktički, već sada stvarati temelje za sezonu. Uostalom, dolaskom novog većinskog vlasnika Marina Jurića čini se kako se na Šubićevcu počelo gledati malo dalje u budućnost, a ne životariti iz mjeseca u mjesec.

Međutim, dolazak Hajduka budi posebnu emociju. Šibenčani znaju kako je to pobjeđivati Splićane na Šubićevcu, uradili su to ove jeseni (2:0) pod vodstvom sad već bivšeg trenera Maria Rosasa. No, u narančastoj svlačionici ostala je većina igrača koji su činili kostur momčadi u toj utakmici. Ruku na srce, nema jedne vrlo važne karike. U pet do 12, Šubićevac je napustio Marin Jakoliš, najbolji igrač Šibenika u prvom dijelu sezone. Hoće li Narančasti moći nadoknaditi taj nedostatak. Novi trener Ferdo Milin kaže da ima plan B, odnosno opciju i bez brzonogog napadača.

Nedvojebno, jedan od važnijih kotačića u Milinovom stroju bit će kapetan Mario Ćurić:
- Zna se da je ovo posebna utakmica za grad Šibenik, ali i za klub. Međutim, mi se pokušavamo pripremati kao i za svaku drugu utakmicu. Također, znamo da će Hajduk doći s motivom više, budući da su jesenas pognute glave napustili Šubićevac. Naravno, mi ćemo dati sve od sebe da ponovno upišemo tri boda- govori pouzdani veznjak Šibenika.

Mladić koji je prošao omladinske kategorije Hajduka dobro zna odakle njegovoj ekipi prijeti najveća opasnost:
- Pokušat ćemo zaustaviti Hajdukove najbolje igrače Livaju i Krovinovića, od kojih sve kreće. Vjerujem da će dosta toga i nas pitati.Dobro smo radili na pripremama, a tijekom zadnjeg tjedna smo se kvalitetno odmorili. Uglavnom smo radili na taktici, imamo neke varijante kojima ćemo pokušati iznenaditi Hajduka- veli Ćurić.

Livaje nije bilo na Šubićevcu u listopadu kada je Šibenik slavio (2:0):
- Ma, Livaja je najbolji igrač Hajduka, bez njega je to neka sasvim druga ekipa.Ali, pripremali smo se mi za njega, vjerujem kako ga možemo zaustaviti- otkriva Ćurić.

Za razliku od Hajduka koji će biti jači za najboljeg igrača, Šibenik će u subotnjem dvoboju biti slabiji za jesenskog vođu Marina Jakoliša:

- Njegov odlazak je veliki udarac za nas. Bio je naš najbolji igrač, zabio je 10 golova, teško je to nadoknaditi. Ipak, imamo mi i nekih unutarnjih rezervi, ekipa je praktilki ostala na okupu, imamo mi još dobrih igrača i bez Jakoliša- misli kapetan Narančastih.

Dekor na Šubićevcu neće biti onakav na kakav smo navikli na dalmatinskim derbijima. Krivac je Covid:
- Šteta, svim igračima jako puno zači podrška navijača. Očekujem da će doći u maksimalnom broju koliko je to moguće i biti naš vjetar u leđa. Mi ćemo im se pokušati odužiti dobrom predstavom na terenu- zaključio je Mario Ćurić.

19. travanj 2024 19:50