StoryEditorOCM
Nogometnovi kapetan

Lovre Rogić bio je najčvršća karika Šibenika na Poljudu: ‘Čestitali su mi i hajdukovci, rekli su bravo Roga‘

Piše Davor Trutin
26. siječnja 2023. - 13:01

U dalmatinskom derbiju na Poljudu Šibenik je držao nulu do 85.minute. Onda se ukazao Livaja i ostavio Narančaste bez ičega, a svojim Bijelima donio važne bodove u lovu na Dinamo. Kao i u mnogim prethodnim utakmicama najbolji Šibenikov čovjek bio je Lovre Rogić. Hobotnica iz Vrane branio je sve što se moglo obraniti, ali i lopte koje su svi već vidjeli u mreži. Poput onog zicera Mlakara. Obrana koja konkurira za potez kola, ali i potez sezone, na čemu su Rogiću čestitali čak i sami hajdukovci.

- Jesu, rekli su mi bravo Roga. Ali, nije Mlakar ha, ha...- kaže nam Lovre, koji će priznati da mu je to najdraža obrana u dresu Šibenika.

- Bilo ih je dosta, ali ova u Splitu je stvarno bila dobra. Reagirao sam refleksno, osjetio sam da će Mlakar pucati baš tamo gdje sam se bacio. I, ispalo je odlično. Ali, sve mi je to nevažno kada ta obrana nije pomogla da nešto uzmemo na Poljudu. A mogli smo, držali smo se dobro, poveli, imali zicer za otići na 0:2. Na kraju smo ostali kratki. Ponovila se tako posljednja utakmica protiv Hajduka kada smo također primili gol u završnici. Šteta, ali tek je počelo proljeće. Slijedi nam Rijeka gdje moramo ići po pobjedu.

Vratimo se malo na poljudski potop, i odlučujući gol Livaje.

- Rekao bih da to nije bio neki kiks naše obrane, teren je bio užasno težak, a Livaja je majstor, posebice u igri jedan na jedan. O čemu sam razmišljao kada je krenuo na mene? Dao sam sve od sebe, ali Livaja je klasa. Nije mi ostavio puno šansi da obranim taj udarac.

Mnogi će reći kako za Šibenik proljetni dio kreće utakmicom protiv Rijeke?

-Za nas će ubuduće svaka utakmica biti poput finala Lige Prvaka ha,ha. Rijeka je prva na redu. A, bit će teško kao uvijek, oni su se posložili, uzeli bod u Osijeku, i doći će po nešto na Šubićevac. Ali i nama gori pod nogama, moramo se postaviti domaćinski, autoritativno, i ići po tri boda. Očekujem i veliku podršku sa tribina.

U momčadi s Rujevice su čak četvorica bivših suigrača (Marin, Jurić, Labrović, Prince)?

-Znaju i oni da im neće biti lako na Šubićevcu...

Optimizam hrani i dolazak toliko čekanih pojačanja (Hiroš, Čanađija, Đorić)?

-Sigurno, svi oni su iskusni, kvalitetni i sigurno će nam pomoći u nastavku sezone. Nadam se da će i ostali biti još bolji, i da su pred nama ljepši dani - kaže nam Rogić, koji je na Poljudu nosio kapetansku traku.

-To je velika čast za mene, biti kapetan Šibenika. Ali, i za moju obitelj. To je još jači razlog koji me tjera da budem još bolji- zaključio je pouzadni vratar Šibenika.

18. travanj 2024 12:27