StoryEditorOCM
Nogometslaba utjeha

Loš start novog trenera Šibenika: Nedovoljno je bilo dobrih pola sata, Osijek preokretom šokirao Šubićevac

Piše Krešimir Gulin
19. listopada 2024. - 18:03

Pod vodstvom novog trenera Marka Kartela Šibenik je doživio prvi poraz na svom Šubićevcu u tekućoj sezoni. Tako Kartelo u svom debiju u drugom mandatu na klupi Narančastih nije donio prekid niza od pet utakmica bez pobjede koju mu je u dotu ostavio prethodnik Mario Carević.

Unatoč porazu, novom stručnom stožeru Narančastih utjeha može biti to što su pokazali dosta dobrih stvari, doduše samo je jednom dijelu utakmice.

image

Marko Kartelo

Niksa Stipanicev/Cropix

Kartelo je u najavi zazivao dinamičnu utakmicu, a dobio je pravi ‘run&gun). Njegov Šibenik odigrao je vrlo dobrih pola sata, potpuno nadigrao Osječane, ali na svoju žalost kapitalizirao je premoć samo jednim golom u mreži Malenice.

U spomenutih pola sata Narančasti su napravili više toga nego u proteklih 4-5 utakmica pod vodstvom bivšeg trenera Carevića. Međutim, na svojoj koži su osjetili onu frazetinu kako utakmica traje 90 minuta...

Domaćini su uraganski otvorili utakmicu. Već u 1. minuti Zuta je uposlio Santinija koji gađa gredu. Međutim, dvije minute kasnije nije bilo spasa za goste. Na djelu je ista veza Zuta- Santini. Prvi je centrirao s lijevog boka, a Santini nadskočio Jurišića i svladao Malenicu.

image

Sibenik, 191024.
Stadion Subicevac.
Nogometna utakmica 10. kola SuperSport HNL-a, HNK Sibenik - HNK Osijek.
Na fotografiji: slavlje igraca Sibenika.
Foto: Niksa Stipanicev/Hanza Media

Niksa Stipanicev/Cropix

Osijek je prvu šansu stvorio tek u 18. minuti. Vratar domaćih Đaković loše je izboksao loptu, ali je udarac Hernanija s gol crte izbacio Punčec.

Okvir gola spastio je goste i u 34. minuti. Majić je zapucao iz mrtvog kuta odakle se obično očekuju centarušutevi, no njegov pokušaj završio je na gredi.

U završnici prvog dijela sve je bilo na strani Osječana. U glavnoj ulozi bio je iskusni Portugalac Hernani koji je u više navrata opasno prijetio Šibenčanima.

Jednom je bio zamalo neprecizan, drugi put je obranio Đaković, a treći put je s linije čisti zgoditak spriječio Morrison.

Mađutim, Šibenčani su kapitulirali doslovce u posljednoj sekundi petominutne sudačke nadoknade. Loše je zagradio iskusni Zuta, centirao je Soldo, a glavom Jakupović zakucao u mrežu Đakovića.

U drugom poluvremenu, domaći opet bolji na startu. Lijepu akciju Prekodravca i Božića nije uspio okruniti Kolega iz vrlo obećavajuće pozicije.

Ipak, Osijek je vrlo brzo preuzeo inicijativu. Treći put u ovoj utakmici, Šibenčani su se spasili izbacivanjem lopte s gol linije. Uradio je to Morrisom, ali nakon tog kornera gosti su stigli do potpunog preokreta. Lopta je prebačena na drugu stativu gdje ju je dočekao stoper Jelenić i s metra-dva pospremio u nebranjenu mrežu.

U 70. minuti zicer Šibenika za izjednačenje. Ali, Zuta je iz izgledne situacije tukao visoko preko gola, reklo bi se - bekovski. Zuta je tako ispao tragičar za Narančaste.

image

 Leonard Zuta, ispao je tragičar Šibenika

Niksa Stipanicev/Cropix

Kako se utakmica bližila kraju Osječani su bili sve opasniji i u konačnici je bivši igrač Šibenika Marko Soldo lijepim golom zaključio priču na Šubićevcu. Opet je procurilo preko strane koju čuva Zuta, Soldo se ubacio u kazneni prostor, primirio loptu i iz voleja svladao Đakovića.

Šibenik- Osijek 1:3 (1:1)

ŠIBENIK- Sradion na Šubićevcu. Gledatelja 1100. Sudac: Ivan Pajač (Sv. Ivan Zelina) - 5,5. Strijelci: 1:0 Santini (3.), 1:1 Jakupović (45+5), 1:2 Jelenić (62.), 1:3 Soldo (81.). Najbolji igrač: Marko Soldo (Šibenik).

Šibenik (4-2-3-1): Đaković (5,5)- Kolega (5,5) (od 82. Kulušić -), Morrison (6), Punčec (5,5), Zuta (5)- Roca (6), Prekodravac (6)- Gržan (6) (od 46. Bakić 5,5), Majić (6) (od 66. Vasilj -), Božić (6) (od 82. Baković -)- Santini (6,5) (od 66. Delić -).

Osijek (4-2-3-1): Malenica (6)- Hasić (6), Tuia (-) (od 35. Bukvić 6,5), Jelenić (7), Jurišić (5,5)- Jugović (6,5), Dantas (6,5)- Omerović (6,5), Soldo (7,5) (od 88. Lima -), Hernani (7) (od 64. Pušić -)- Jakupović (7) (od 88. Ademi -).

19. listopad 2024 18:04