StoryEditorOCM
NogometNarančasti traže 4-5 igrača

Lista pojačanja nalazi se na stolu vlasnika Šibenika, čeka se da obitelj Jurić odriješi kesu

Piše Krešimir Gulin
5. prosinca 2022. - 13:36

Nogometaši Šibenika u ponedjeljak su počeli s pripremama za drugi dio sezone. Treneru Mariju Cvitanoviću ‘pod zastavu‘ se stavilo 16 igrača i tri vratara.

Među njima nema niti jednog novog imena u odnosu na jesenski dio prvenstva. Međutim, zato su neki iz blijedog prvog dijela sad već bivši stanovnici šibenske svlačionice.

Tako je Patrick Salomon objavio da prekida s igračkom karijerom, dok su s Marcelom Čanadijem i Nacom Koprivnikom postignuti dogovori o sporazumnom raskidu ugovora.

Sasvim je izvjesno da tu neće biti kraj listi odlazaka sa Šubićevca:

- Zbog zdravstvenih problema u Španjolskoj je ostao Burgui i za njega je proljeće, vrlo vjerojatno, izgubljeno. Nadalje, u pregovorima smo s Pajićem, Romom i Sahitijem oko raskida ugovora. Dogovor još nismo postigli, pa smo toj trojici igrača dali produženi godišnji odmor do 3. siječnja- kazao je Dario Dabac, sportski direktor Šibenika.

image

 Dario Dabac

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Izuzmemo li iskusnog austrijskog veznjaka Salomona, riječ je o igračima koji su tijekom jesenskog dijela sezone imali vrlo skromnu minutažu, pa su raskidi ugovora logična rješenja.

Međutim, navijače Šibenika puno više zanima što će biti s najavljenim ‘pravim‘ pojačanjima, kako je u nekim medijima izjavio Marino Jurić, vlasnik kluba sa Šubićevca.

Jer, svima je jasno da je Narančastim potrebna svježa krv budući da ih na proljeće čeka neizvjesna borba za opstanak:

- Mislim da nitko ne može biti zadovoljan s osvojenih 13 bodova i samo jednom pobjedom u polusezoni.Jednostavno, na proljeće moramo biti bolji- i to u svim segmentima kluba. Od trenera, igrača, pa sve do čistačice. Svi želimo gledati jaki Šibenik. Želimo biti konkurentni i želimo se pojačati. Mene ne zanima broj igrača, mene zanimaju igrači koji će donijeti dodanu vrijednost- jasan je trener Cvitanović.

image

 Mario Cvitanović

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

A ‘sukno i škare‘, odnosno odgovor na to pitanje, u rukama drži obitelj Jurić, vlasninici kluba. Naime, na njihovom stolu se nalazi lista pojačanja. Samo je pitanje hoće li biti ‘kreme za ruke‘, odnosno novca da se ispune želje stručnog stožera. Naime, valja notirati kako je Dabac već ljetos imao 30 posto manji budžet za slaganje momčadi u odnosu na prijašnju sezonu:

- Potrebno je barem 4-5 igrača da trener Cvitanović ostvari sve svoje zamisli. Da, lista pojačanja postoji. U kratko vrijeme ćemo vidjeti može li se ona i realizirati. Sve će se raditi u dogovoru s gazdom i drago mi je čuti kako je najavio da će na Šubićevac stići prava pojačanja- rekao je Dabac, koji je neizravno prozvan iz vladajučih struktura kluba za promašenu sportsku politiku:

- Da, za sve sam krivac ja! Neću dati niti na jednog od 13 igrača koje sam doveo, jer sam ih sve doveo isključivo u dobroj vjeri. Jednako kao što je neophodno bilo prodati Ćurića u Rusiju. Krivac sam i za 13 osvojenih bodova i za ulazak u četvrtfinale Kupa, iako tu zaslugu pripisujem treneru Cvitanoviću- ‘posuo‘ se pepelom Dabac.

On je otkrio na kojim pozicijama će tražiti igrače:

- To su sve tri pozicije u veznom redu, zatim mjesto desnog beka, a cilj nam je i dovođenje jednog igrača koji može ‘pokriti‘ mjesto krila i napadača- rekao je Dabac.

image

 Mario Cvitanović i Dario Dabac

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Inače, Cvitanović je istaknuo kako s prvom ekipom od mlađih igrača vježbaju Damjanić, Barnabas i Mišević. Tijekom tjedna će se priključiti i Grdić i Torres, koji su jesenas bili na posudbama u BSK-u i Dugopolju. Bolačna i Šupe do ljeta ostaju na posudbi u Zagori.

18. travanj 2024 14:39