StoryEditorOCM
NogometSvi čekaju rasplet krize

Funcuti podržali igrače prije puta u Veliku Goricu, Rosas progovorio o svojoj budućnosti na Šubićevcu

Piše Krešimir Gulin
17. prosinca 2021. - 13:48
Na trening nogometaša Šibenika su dosli pripadnici navijacke skupine Funcuti dati podrsku igracima i osoblju koji vise mjeseci nisu dobili primanjaNikša Stipaničev/Cropix

Već treću utakmicu za redom igrači Šibenika na put kreću u sumornoj atmosferi, u kojoj se gotovo uopće ne razgovara o nogometu, nego o nagomilanim dugovima i teškoj financijskoj situaciji na Šubićevcu.

Dojam je kako svi jedva čekaju da završi jesenski dio prvenstva i da se tijekom stanke dogode neke promjene u upravljačkoj strukturi kluba, jer s aktualnim kolumbijskim vlasnicima teško je očekivati boljitak.

U tom kontekstu, lijepu gestu napravili su najvatreniji šibenski navijači Funcuti koji su uoči treninga u petak i puta u Veliku Goricu došli na Šubićevac i iskazali podršku igračima i stručnom stožeru Narančastih.

Poželjeli su Funcuti porazgovarati i s Eduardom Zapatom, predsjednikom Uprave HNK Šibenik, u kojega nemaju ni trunke povjerenja, i to s punim pravom. No, Kolumbijac je navodno da poslovnim sastancima u Zagrebu, gdje pregovara o potencijalnim ulagačima u prvoligaša sa Šubićevca.

Preostalo im je tek proćakulati s Jurom Zoričićem, članom Uprave, i Hrvojem Kulušićem, koji obnaša ulogu sportskog direktora, no taj je dvojac ionako na istoj liniji s navijačima, a ne s vlasnicima kluba.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

U ime igrača navijačima se obratio najiskusniji Stipe Bačelić- Grgić. Riječ- dvije rekao je i trener Mario Rosas:

- Puno nam znači vaša podrška. Iskreno, niti jednom nismo ozbiljno razmišljali o tome da ne putujemo u Goricu, to je bio naš oblik pritiska na vlasnike. U klubu je situacija vrlo komplicirana, ali momci su pravi profesionalci, unatoč svim teškoćama s kojima se susreću. Vlasnici su nam bili obećali kako će tijekom ovog tjedna riješiti dugovanja, pa su opet sve prolongirali. Naravno da ova zbivanja utječu na naše igre. Vidjelo se to i u Osijeku gdje smo u pet minuta primili dva gola. No, Gorica je nova utakmica. Pokušat ću igračimaobjasniti da u tih 90 minuta zaborave na sve probleme, zabave se, jer nogome je prije svega igra, i da pokušamo izvući nešto pozitivno- rekao je Španjolac na klupi Šibenika, koji je u nekoliko mjeseci boravka u Krešimirovom gradu stekao silne simpatije javnosti.

Šibenik će protiv Gorice zaigrati bez ozlijeđenih Bačelića- Grgića i Sahitija te kartoniranog Maria Ćurića. Mnogi smatraju kako je kapetan Narančastih u Osijeku odigrao posljednju utakmicu za Šibenik, budući da za odličnog veznjaka ponuda ne nedostaje. Ne promijeni li se financijska situacija na bolje, njegovim stopama bi moglo još dosta kolega iz svlačionice,

Neizvjesna je sudbina i trenera Rosasa:

- Teško je bilo što prognozirati u ovom trenutku. Moramo vidjeti kako će se stvari razvijati u pauzi. Osobno, ne bih volio da mi u Gorici bude zadnja utakmica na klupi Šibenika. Volio bih se vratiti na početak priprema za proljetni dio prvenstva- kazao je Rosas.

image
 Mario Rosas
Niksa Stipanicev/Cropix

Pouzdani vratar Šibenika Lovre Rogić svjesan je činjenice kako je Gorica tradicionalno neugodan protivnik Narančastima. Naime, još ih nisu pobijedili otkako su se lani vratili u 1.HNL. Dodatni motiv imat će i trener Gorice Krunoslav Rendulić, bivši učitelj Šibenčana, koji nije zaboravio kako su mu proljetos Kolumbijci SMS-om uručili otkaz:

- Sigurno da će naš bivši trener imati veliki motiv, ali i mi idemo po pobjedu- zaključio je Rogić.

Vjerojatni sastav Šibenika (3-4-3): Rogić- Perić, Batarelo, Mina- A. Jakoliš, Attys, Rak, Kvesić- Delić, Marin, M. Jakoliš.

Utakmica Gorica- Šibenik igra se u subotu u 13 sati. Sudac je Duje Strukan iz Splita.

19. travanj 2024 14:59