StoryEditorOCM
Nogometlegendarni trener

Stanko Mršić: Šibenik mi je velika enigma, nepoznanica, puno je novih imena... Ipak, najvažnije je da se ima za plaće

Piše Šibenski.hr
12. srpnja 2022. - 13:24

Stanko Mršić, trener s najviše utakmica na klupama HNL-a, koji je vodio Šibenik u dva navrat (1999. te u sezoni 2002./03), komentirao je aktualnu situaciju na Šubićevcu nakon dolaska novih vlasnika te ogromnih igračkih promjena u ovom prijelaznom roku.

- Iskreno, ni ja više ne znam kad sam gdje bio, toliko je toga bilo, toliko klubova. Bio sam u Šibeniku u dva navrata, ovaj prvi bolje pamtim. Došao sam dok su se borili za ostanak, na kraju smo skoro uhvatili šesto mjesto, malo je nedostajalo. Iz Šibenika sam onda sam otišao u Osijek i tamo napravio odlične rezultate - prisjeća se Mršić za Germanijak, koji kaže kako nije potpuno upućen u aktualnosti kluba sa Šubićevca, no, da ga svakako zanima kako će dalje ići ta šibenska priča.

- Prošla sezona bila je za Šibenik promjenjiva, od momčadi koja je igrala odličan nogomet do momčadi koja je bila najlošija na proljeće. Puno se toga tamo mijenjalo, na svim razinama i ne znam kakvo je sad stanje, što se napravilo i kakvi su planovi, malo sam izgubio nit. Šibenik je velika enigma, nepoznanica, puno je novih imena, novi trener i teško mi je reći kako će izgledati u novoj sezoni - ističe iskusni stručnjak.

Ipak, jednu stvar naglašava.

- Ono što je svakako najbitnije jest da klub bude financijski stabilan. Ako su novi vlasnici osigurali novac, ako to ne bude problem, neće kasniti plaće, onda Šibenik ima sve pretpostavke da uspije i da ima dobru sezonu. To je nogometni grad, ljudi vole klub, uz tu financijsku stabilnost postoje svi temelji da Šibenčani bude na razini prošle jeseni. Možda i bolji - zaključuje Mršić.

image

Stanko Mršić

Cropix

Cijeli razgovor možete pročitati OVDJE.

 

05. svibanj 2024 04:09