StoryEditorOCM
NogometNogomet

Kustošija mora pasti: Dokapetan 'narančastih' vjeruje kako će se za 20 dana slaviti na Šubićevcu

10. svibnja 2019. - 14:01

Nogometaši Šibenika od lovine su postali lovac, budući da su u proljetnom dijelu drugoligaške sezone 'prosuli' pet bodova prednosti nad Varaždinom. Zato u subotu na Šubićevcu 'pod mus' moraju osvojiti tri boda protiv Kustošije kako bi ostali 'živi' uoči idućeg kola kada gostuju u Varaždinu, što će najvjerojatnije biti utakmica koja 'para gaće' glede izravnog ulaska u 1.HNL:

- Istina, veliki dio sezone smo bili na prvom mjestu na tablici, a sada nas je Varaždin prestigao nakon naša dva uzastopna poraza. Međutim, naš cilj se i dalje zna- a to je ulazak u Prvu ligu. Vjerujem 100 posto u našu momčad. Maksimalno motivirani dočekujemo Kustošiju i očekujemo osvajanje sva tri boda. Nakon toga ćemo se okrenuti Varaždinu. Držim kako još ništa nije izgubljeno. Varaždin ima dva boda više od nas, ali imali smo i mi plus pet. Da zaključim, mislim da možemo uzeti svih devet bodova u preostala tri kola i ući u 1.HNL- optimist je Josip Maleš, krilni napadač Šibenika.

Tijekom prošlog tjedna emotivnu poruku na društvenim mrežama je poslao Martin Vukorepa, kapetan 'narančaastih'. U najkrećme, nije tražio alibi za lošije igre svojih suigrača u posljednje vrijeme, ali je zatražio podršku šibenskog navijačkog korpusa u presudnih 270 minuta drugoligaške bitke:

- Iskreno, ne bih volio doživjeti istu sudbinu od prije tri godine kada smo u završnici prvenstva izgubili mrtvu trku za ulazak u 1.HNL s Cibalijom, a potom izgubili i u kvalifikacijama s Istrom. Vjerujte, kod igrača, stručnog stožera i uprave je prisutna celika želja za plasman u 1.HNL. Na žalost, kiksali smo u zadnje dvije utakmice. Ponavljam, možemo tri preostale utakmice odraditi na najbolji način i svi zajedno se veseliti na Šubićevcu za 20 dana. Imamo vjeru i želju i potrebno zajedništvo unutar ekipe. To zajedništvo nam je potrebno i na tribinama- kazao je Maleš.

Inače, za utakmicu protiv Kustošije trener Borimir Perković na raspolaganju ima sve igrače osim suspendiranog Branimira Barišića.

Utakmica Šibenik- Kustošija igra se u subotu na stadionu na Šubićevcu u 17 sati.

06. svibanj 2024 04:15