StoryEditorOCM
NogometPotres na Šubićevcu

Krunoslav Rendulić više nije trener Šibenika. Moguće je da njegov nasljednik bude stranac

Piše Krešimir Gulin
23. ožujka 2021. - 11:23

Krunoslav Rendulić više nije trener nogometaša Šibenika i poslije 631 dana provedenog na klupi Narančastih odlazi sa Šubićevca. U tom razdoblju Rendulić je vodio 50 utakmica u kojima je ostvario 23 pobjede, sedam remija i 20 poraza, i uveo klub iz 2.HNL u 1.HNL.

- HNK Šibenik objavljuje da smo u utorak odlučili raskinuti suradnju s dosadašnjim trenerom gospodinom Krunoslavom Rendulićem, koji je od 2019. godine bio trener našeg kluba.

Iskreno cijenimo njegovu profesionalnost i predanost prema svakom treningu, kao i vraćanje momčadi u prvu ligu i donošenje sjajnih pobjeda ove sezone. Želimo mu puno uspjeha u njegovoj trenerskoj karijeri kao i u privatnom životu.

Uskoro će biti objavljen i novi trener koji će preuzeti vođenje prve ekipe- objavili su iz HNK Šibenika.

Tako je Rendulić na svojoj koži iz prve ruke osjetio onu kako trener uvijek mora imati spakiran kofer. Naime, prije manje od dva mjeseca ovaj 47- godišnji Vinkovčanin bio je hit trener 1.HNL, kada je njegov Šibenik rušio Dinamo na Maksimiru i oduševljavao hrvatsku nogometnu javnost partijama poput one s Lokomotivom u Kranjčevićevoj, ili Rijekom na Rujevici. Međutim, svega 50-ak dana kasnije Rendulić je dobio 'cipelu'.

Da apsurd bude veći, Rendulića je Udruga hrvatskih nogometnih trenera proglasila za najboljeg trenera u veljači, ali ni to mu nije bilo dovoljno da zadrži posao na klupi novog prvoligaša.

Činjenica je da su Narančasti u zadnje vrijeme u krizi, budući da nisu slavili u sedam uzastopnih službenih utakmica, pa je lijepa prednost od 12 bodova nad tadašnjim 'fenjerašem' Istrom prepolovljena i sada iznosi šest bodova ispred posljednje Lokomotive. Drugi argument koji ide u pirju onima koji su donijeli odluku o smjeni trenera je i činjenica kako rezultatsku krizu prati i kriza igre.

Međutim, kolumbijskim vlasnicima ne bi škodilo i malo samokritike pa da se zapitaju kako su odradili prijelazni rok i kako su slagali igračku križaljku. Ali, u sličnim situacijama obično trener plati buletu, pa je tako bilo i ovaj put na Šubićevcu.

Inače, prema neslužbenim informacijama, otkaz je Renduliću uručen SMS porukom. Odluku o smjeni Rendulića, kako doznajemo, autonomno je donio Edouardo Zapata, predstavnik kolumbijsko- jordanskih vlasnika koji su prije nekoliko mjeseci postavli vlasnici prvoligaša sa Šubićevca.

Takva odluka bolje poznavatelje situacije na Šubićevcu ne čudi, budući da Zapata od svog ustoličenja na Šubićevcu baš ne šmeka Rendulića. Navodno, Rendulić je bio blizu smjene još u sedmom kolu, poslije poraza od Osijeka na Šubićevcu (0:2).

Uslijedila je pobjeda nad Hajdukom na Poljudu (1:0) i Rendulić je ostao u sedlu. No, nije se spasio nakon nove 'crne rupe' i negativnog niza koji traje još od 10. veljače. Sada su Kolumbijci dočekali i konkretnu prigodu da smjene Rendulića. Službeno objašnjenje je da vlasnici i Rendulić nemaju isti pogled na to kako bi se stvari u klubu trebale razvijati u budućnosti:

- To je legitimno pravo vlasnika kluba, međutim sve što sam napravio u protekle gotovo dvije sezone u Šibeniku nitko ne može izbrisati. Prije svega, to je povratak kluba u 1.HNL poslije osam sezona. Nadalje, u povratničkoj provligaškoj sezoni pobijedili smo i Dinamo i Hajduk u gostima, što Šibeniku nikada nije pošlo za rukom. Na koncu, trenutačno smo šesti na tablici, pa se može reći da imamo i dobar rezultat- kazao nam je Rendulić.

- O našem bivšem treneru Renduliću kao čovjeku mislim sve najbolje, ali naša poimanja nogometa i razvoja kluba nisu na istoj valnoj dužini. Također, činjenica je da u prvenstvu nismo pobijedili već šest kola i da smo morali reagirati u ključnoj fazi sezone i pokušati prodrmati momčad- istaknuo je Edouardo Zapata.

U ovom trenutku još nije objavljeno tko će naslijediti Rendulića. Vrlo je vjerojatno kako će i Šibenik dobiti stranog trenera.

20. travanj 2024 05:03