StoryEditorOCM
NogometOptimistični put Pule

Krešimirov grad opet diše s Narančastima: Kolumbijci čekaju prigodu na klupi, Pandža opet naoštrio kandže

Piše Ivo Mikuličin
25. rujna 2020. - 17:31

Optimizam je, nema sumnje, poslije dobre igre i vrijedne pobjede nad zagrebačkom Lokomotivom, potekao šibenskim nogometnim stazama. Krešimirov grad baš kao i prije desetak godina opet diše s Narančastima, nestrpljivo iščekuje nove prvoligaške izazove.

Iznimka nije ni trener Krunoslav Rendulić, koji je studiozan nogometni stručnjak, te prije svake utakmice putem TV-snimaka dobro proučava svakog suparnika, pa tako i Istru. Bolje rečeno, u goste Puljanima, Šibenčani ne putuju s previše nepoznanica. Neovisno od toga što Istra s novim trenerom Faustinom Budicinom pjeva neku drugu nogometnu pjesmu, koja počiva i na novim egzotičnim imenima (Vuk, Lisica…).

- Slažem se s nekim stručnjacima, poput Rajka Magića da bi naša prednost u dvoboju s Puljanima trebali mlađahni i lakonogi vezisti Marko Bulat i Mario Ćurić, ali je jasno da će o pobjedniku ili bodovima odlučivati i drugi segmenti igre. Jedno je, međutim, sigurno da mi ni u Puli nećemo mijenjati naš ofenzivni gard iz prvih pet kola. Da ćemo i protiv Istre igrati otvoreno, na pobjedu – kazivao nam je na više prijateljskoj nego službenoj kavici trener Šibenika Krunoslav Rendulić.

Za momčad će, za razliku od Lokomotive, kad je šibenski stručni stožer mučila tanka klupa kandidirati više igrača. Konačno su registrirani mladi Kolumbijci Juan Camilo Mesa, Juan Diego Nevia, ali ne i Yeferson Contreras. Pravo nastupa ima i makedonski Albanac Isnik Alimi.

No, između redova nije bilo teško zaključiti kako Rendulić ne kani eksperimentirati. Iz prostog razloga što tijekom tjedna nije imao mogućnosti da organizira prijateljsku utakmicu na kojoj bi prvenstveno iskušao uklapanje u momčad mladog kolumbijskog reprezentativca Mese, kojega smatra najvećim pojačanjem.

Istodobno Rendulić drži da je Alimi daleko od prave spreme. Nije ozdravio ni lijevi bočni Mario Anočić, pa je gotovo sigurno da će jedina promjena u momčadi biti povratak iskusnog Borisa Pandže, čijim bi ulaskom šibenska obrana dobila nešto oštrije kandže. Neovisno o „pristojnom“ izdanju Ivice Batarela, koji još nije do kraja prihvatio šibenski ratnički stil.

Gotovo je sigurno da će Šibenčani na pulski travnjak istrčati u ovom sastavu: Labrović, Pajić, Pandža, Bilić, Kvesić – Bulat, Ćurić – Prince, Rak, Sahiti – Jurić.

Utakmica Istra- Šibenik igra se na stadionu Aldo Drosina u subotu u 17 sati.

 

23. travanj 2024 15:34