StoryEditorOCM
NogometGorica na Šubićevcu

Kome je pauza bolje sjela? Šibenik traži treću pobjedu u nizu

Piše Krešimir Gulin
20. studenog 2020. - 08:06

Premda je za Šibenčane trenutačni pogled na tablicu više nego ugodan, u taboru Narančastih ne leti se visoko već je još uvijek primarni cilj ostanak u prvoligaškom društvu. Kao dobra prigoda za novu berbu bodova i osiguravanje mirnog zimskog sna nameću se dvije iduće domaće utakmice s Goricom i Slaven Belupom.

Međutim, trener Krunoslav Rendulić drži se one 'prva sljedeća je jedino bitn':

- Ne bih govorio o dvije, već samo o jednoj utakmici. Već sam danima okupiran Goricom, koja nam je prvi i više nego neugodni suparnik. Vjerujem da imamo protulijek za njihovu snažnu, suvremenu igru. Uostalom, odigrali smo s njima ravnopravno prvo poluvrijeme na početku prvenstva, kad smo bili nešto slabiji nego danas. Često se o Gorici govori kroz prizmu Kristijana Lovrića. No, oni dosta dobrih igrača. Sjanog vratara Kahlinu, veznjaka Suka, napadača Mudrisnkog koji je opasan kao kobra... da dalje ne nabrajam. Ali, naša filozofija se zna. I kada igramo vani idemo uvijek na pobjedu, a kamoli nećemo na našem Šubićevcu- jasan je Rendulić.

Šibenik je prije reprezenativne stanke bio u sjajnoj formi. Plijenio je igrom i bodovima (Rijeka, Varaždin). S druge strane, Gorica je još više 'zahrđala', jer su zadnju službenu utakmicu igrali prije 34 dana:

- Nikad ne znaš kako će pauza utjecati na igrače, može ispasti dobro, ali i loše. Znam samo da smo jako dobro trenirali u minulom razdoblju i nadam se da smo uhvatili zraka za preostalih pet kola plus Kup do zimske stanke- veli trener Šibenika.

Rendulić protiv Gorice neće puno eksperimetnirati što se tiče sustava igre i sastava momčadi koje su mu donijele maksimalan plijen u zadnje dvije utakmice.

- Zaista nemamo razloga nešto 'čačkati'- kazao je na tu temu Rendulić.

Ponovno neće moći računati na iskusnog stopera Pandžu čija se ozljeda neočekivano odužila. Njegova izravna zamjena opet će biti ex hajdukovac Batarelo. Osim njega i Kolumbijca Mese neizostavni dio šibenske stoperske trojke bit će Dugoraćanin Karlo Bilić koji je odigrao svih 11 utakmica ove sezone:

- Istina, dobili su nas u prvoj utakmici, ali primili smo gol u prvom napadu Gorice iz prekida. Poslije smo promašili i penal... Revanširali smo se već Rijeci i Varaždinu, sada imamo prigodu za novu sportsku osvetu. Znam da nas čeka teška borba u zraku i na zemlji, ali isto tako znam da želimo zadržati pobjednički ritam i kontra Gorice- jasan je Bilić, koji igra vrlo dobru sezonu.

Vjerojatni sastav Šibenika: Labrović- Mesa, Batarelo, Bilić- Pajić, Ćurić, Bulat, Kvesić- Martin- Prince, Jurić.

Utakmica Šibenik- Gorica igra se na stadionu na Šubićevcu s početkom u 19,05 sati.

20. travanj 2024 02:27