StoryEditorOCM
NogometAtraktivan posao

Klub sa Šubićevca dogovorio transfer nogometaša iz engleskog Premiershipa!

Piše Davor Trutin/SN, šibenski.hr
27. lipnja 2021. - 11:48

Uoči polaska momčadi na 10 – dnevne pripreme u Sloveniju u redove šibenske momčadi sletjelo je jedno internacionalno pojačanje. Za sada se tako može reći barem ako je suditi o klubu iz kojeg dolazi. Naime, šibenski prvoligaš sve je dogovorio s Coleom Dasilvom (22), polivalentnim bočnim igračem Leicestera!

Ovaj Velšanin je proteklu sezonu nastupao u Premijer ligi 2 za U23 momčad Lisica, skupivši 9 nastupa uz 1 gol. Dasilva je u mlađim kategorijama bio član Lutona iz kojega je kao 12 – godišnji veliki talent zajedno sa još dvoje braće od kojih je jedan blizanac (Rio) a drugi stariji Jay uz dosta medijske pompe preselio u akademiju Chelseja. Tamo je bio u generaciji Mounta, Ricea, a igrao je i za mlađe selekcije Engleske.

Budući da ima i velških korijena odlučio se nastupati za Wales gdje je igrao za U17, 19 i U21 selekciju (5). Nakon Chelseaja kratko je bio član Brentforda, a potom ga je otkupio Leicester city. Cole Dasilva igra primarno na poziciji desnog bočnog, krasi ga brzina i jaka mentalna snaga kako ga opisuju engleski mediji.

image
Cole Dasilva
brentfordfc.com

U Šibenik dolazi kao slobodan igrač. Tako poslije igrača madridskog Reala i Atalante na Šubićevac stiže i bivši junior Chelsea i igrač Premijerligaša Leicestera, dok je trener negdašnja velika nada Barcelone. Zvuči sve lijepo i krasno ali realnost je malo drugačija.

No, u svakom slučaju promjenom vlasnika Šibenik poprima sve više internacionalne obrise kao neizbježnu posljedicu globalizacije. Da barem poprimi i takve standarde u svakom pogledu, organizacijske, financijske, infrastrukturne, ambicije…ne bi bilo loše. Dolaskom Colea Dasilve Šibenik je za sada zaključio posao sa petoricom novih igrača:Stefanom Perićem iz Wolfsbergera, Adamom Benićem iz Osijeka2, Antonijem Marinom posudba iz Dinama te Stipom Bačelićem-Grgićem.

Od igrača na probi vjerojatno će ostati dva Kolumbijca, a traži se još centralni napadač i krilo budući da Deni Jurić po svemu odlazi sa Šubićevca. Pripremama su priključena i četvorica juniora.

U ovom trenutku početnih Šibenikovih 11 bi otprilike izgledalo ovako u rasporedu 4-3-3; Rogić – Benić (Dasilva), Batarelo (Perić), Bilić, Kvesić – Čurić (Močinić), Bačelić-Grgić (Niko Rak), Mesa – Suad Sahiti, Jurić (Bailone), Marin (Mina).

S druge srane Šibenikovih 11 koji su otišli (ili odlaze) izgleda ovako: Labrović - Pajić, Schildenfeld, Pandža, Todoroski - Bulat, Alimi, Martin - Nikola Rak, Jurić(?), Emir Sahiti.

Inače, Šibenčani su u subotu odirali i drugu prijateljsku utkamicu u ovom pripremnom ciklusu za novu prvoligašku sezonu. Momčad trenera Maria Rosasa s 2:1 je pobijedila mostarski Zrinjski u Glavicama kod Sinja.

Mostraci su poveli u 6. minuti golom Bilbije da bi u 41. izjednačio Yordi. Konačni rezultat postavio je junior Alejandro Mejia pogotkom u 86. minuti.

Zanimljivo, Rosas je na teren poslao gotovo ponajbolji sastav s kojim raspolaže u ovom trenutku.

Za Šibenik su igrali: Rogić, Batarelo, Perić, Bilić, Kvesić, Bačelić- Grgić, Ćrić, Yordi, Sahiti, Marin, Jurić. U drugom poluvremenu su ušli:Đaković, Mina, Da Silva, Mena, Lopez, Bailone.

27. travanj 2024 18:13