StoryEditorOCM
NogometGlavna skupština

Klub sa Šubićevca dobio novi Nadzorni odbor: predsjednik je Francisco Cardona, a u njemu su i njegova kćer, Meksikanac, Ekvadorac...

Piše Davior Trutin/SN, šibenski.hr
19. listopada 2021. - 15:45
Francisco Cardona i njegov prvi suradnik Eduardo ZapataNikolina Vuković Stipaničev, Tom Dubravec/Cropix

U utorak je održana glavna Skupština HNK Šibenik s.d.d., na kojoj su uz uobičajena izvješća prvo razriješeni prethodni članovi Nadzornog odbora, a izabrani novi.

Tako su umjesto braće Josipa i Ivana Bulata i Hrvoja Gudeljevića u novi Nadzorni odbor na četiri godine imenovani Francisco Cardona (predsjednik), te članovi Fabian Esteban Car Imbaya (Ekvador), Catalina Cardona Trujillo (Meksiko), Jaime Andres Saldarriaga, i Gordan Drenski, predstavnik Zajednice sportova.

U 2020.godini iskazana je dobit Društva od 758.265,42 kuna, koja će biti iskorištena za pokriće gubitaka iz prethodnih godina. Inače, temeljni kapital Društva iznosi 62.806.400 kuna, podijeljen na 314.032 dionica nominalne vrijednosti 200 kuna.

Na ovoj sjednici nije bilo govora o najavljenom ulasku novih (su)vlasnika u prvoligaša sa Šubićevca. Kako se neslužbeno doznaje, riječ je o engleskim poslovnim ljudima, koji su povezani sa Zoranom Cvetkovićem, ocem aktualnog prvotimca Narančastih Alexa Cvetkovića.

Inače, široj javnosti Zoran Cvetković je poznat kao zagrebački glazbenik, gitarist odnosno jedan od osnivača Prljavog kazališta i član Parnog valjka i Dorian Graya.

Međutim, Cvetković stariji je glazbenu karijeru u Zagrebu zamijenio poslovnom u Londonu i pokazao se vrlo uspješnim.

Prema također neslužbenim informacijama, Englezi pregovaraju o preuzimanju oko 40 posto vlasničkog udjela u HNK Šibeniku.

16. travanj 2024 23:54