StoryEditorOCM
Nogomettežak poraz

Katastrofa na Šubićevcu: Dragovoljac napunio do vrha mrežu Šibenika, pogledajte golove

Piše Krešimir Gulin
11. veljače 2022. - 20:04

Da je neki slučajni promatrač loše upućen u zbivanja u HNL-u došao u petak navečer na Šubićevac sigurno ne bi pogodio tko na tablici ima 16 bodova više Šibenik ili Hrvatski dragovoljac. Jer, u ovoj utakmici fenjeraš iz Sigeta za Narančaste je izgledao poput Real Madrida iz najboljih dana.

Više nego zasluženo Dragovoljac je stigao do prve pobjede u drugom dijelu prvenstva, dok je novi trener Šibenika Ferdo Milin ostao na jednom bodu iz tri utakmice. No, Zadranina na klupi Šibenika više od mršavog bodovnog učinka može brinuti blijeda igra njegove momčadi. Jer, Narančasti nisu samo poraženi, već i nogometno poniženi od 'fenjeraša'.

Doduše, Milin se uoči Dragovoljca našao u velikim problemima sa sastavljanjem obrane. Brojne izostanke (Perić, Bilić, Kvesić, Mina) pokušao je riješiti tako što nije mijenjao formaciju s tri stopera. U zadnji red vratio je klasičnog veznjaka Skorupa, dok je na lijevom boku u 1. HNL debitirao Bolanča, još jedan zanimljiv izdanak šibenske škole nogometa.

Međutim, Milinov recept za Dragovoljac nije bio učinkovit. Upozoravao je domaći trener na ofenzivca Zagrepčana Karricu i baš je on otvorio špinu u 19. minuti. Pogriješio je Delić, i onda su gosti u tri poteza matirali Šibenik. Majstorović je centrirao, a Karrica sam kao duh glavom mirno poentirao.

Nisu se Šibenčani ni oporavili od početnog šoka, a primili su novi udarac. U 22. minuti sijevnuo je školski protunapada gostiju, Karrica je lijepo uposlio Bristrića, koji nije imao težak posao savladati Rogića.

Koliko je bezopasan bio Šibenik u prvom poluvremenu, zorno svjedoči podatak da vratar gostiju Šubarić nije imao niti jednu intervenciju.

Totalni potop Šibenik je doživio u sudačkoj nadoknadi. Grubo je pogriješio mladi stoper Grdić i u pokušaju da ispravi stvar srušio je Frigana i skrivio kazneni udarac. Siguran realizator bio je majstor izvođenja penala Valentino Majstorović.

Milin nije mijenjao sastav na poluvremenu, kao da je bio zadovoljan igrom svojih. Tek je malo izmijenio sustav igre. Ali, Dragovoljac je nastavio 'gaziti'. Već u 49. minuti Rogić je morao i četvrti put po loptu u mrežu. Poslije prekida je Smolčić pogodio vratnicu, a Galešić je iz blizine samo potvrdio zgoditak.

Tada je prekipjelo i Funcutima koji su s tribine počeli skandirati 'Igrajte pi...ice'. Ali, ništa nije moglo trgnuti, blago rečeno, neraspoložene Šibenčane. Dapače, pukla je 'petarda' u mreži domaćih. Batarelo je asistirao Friganu kao da se radi o njegovom suigraču, pa je mladom napadaču ostao lagan posao da dar pretvori u pogodak.

Očito, pred Ferdom Milinom je jako puno posla da vrati konture igre koje je Šibenik imao u prvom dijelu sezone, dok je na klupi sjedio Španjolac Rosas Možda mu u tome pomogne Rosasov sunarodnjak Burgui, koji je prošao liječnički pregled i uskoro će odjenuti narančasti dres. Podsjetimo, riječ je o 28- godišnjem krilnom napadaču koji u karijeri ima 100 nastupa u Primeri.

Kako doznajemo, ponovno bi na posudbu iz Dinama na Šubićevac trebao veznjak Julardžija, koji je teže ozlijeđen u duelu s Livajom na Poljudu još tamo u utakmici trećeg kola. Također, opet je aktualan angažman desnog bočnog Francuza Kloppa, koji je igrao u biogradskom Primorcu.

Inače, u loži stadiona na Šubićevcu opet se smjestio trener Hajduka Valdas Dambrauskas koji je nastavio s navadom da uživo gleda iduće protivnike Bijelih, u ovom slučaju Dragovoljac. Također, uočili smo još puno poznatih nogometnih lica poput Nikice Cukrova, Jurice Vranješa, Saše Bjelanovića, braće Bulat...

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Šibenik- Hrvatski dragovoljac  0:5 (0:3)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 522. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) - 6. Strijelci: 0:1 Karrica (19.), 0:2 Bristrić (22.), 0:3 Majstorović (45+2/11 m), 0:4 Galešić (49.), 0:5 Frigan (75.). Najbolji igrač: Matija Frigan (Hrvatski dragovoljac).

Šibenik (3-4-3): Rogić (5)- Batarelo (5), Grdić (5), Skorup (5)- Jakoliš (5), Ćurić (6), Rak (5,5), Bolanča (5,5)- Sahiti (5) (od 61. Škugor -), Delić (5), Marin (5) (od 61. Vidović -).

Hrvatski dragovoljac (3-4-2-1): Šubarić (-)- Smolčić (7), Galešić (7,5), Vulikić (7)- Majstorović (7,5), Hodža (6,5) (od 82. Bašić-), Čirjak (6,5) (od 67. Cvetković), Jurišić (7)- Bristrić (7,5) (od 78. Veljača -), Karrica (8) (od 67. Kukoč -)- Frigan (8) (od 81. Perić -)

04. svibanj 2024 01:13