StoryEditorOCM
NogometRiječ trenera

Kartelo: Rezultat izgleda ružno, ali igračima nemam što prigovoriti. Neki su skoro povraćali u svlačionici od umora

Piše Krešimir Gulin
20. veljače 2022. - 19:39

Debi Marka Kartela na poziciji trenera Šibenika nije završio na najbolji način. Narančasti su poraženi (2:4) od Rijeke na Rujevici. U jednom trenutku činilo se da Šibeniku prijeti nova katastrofa jer je Rijeka u 65. minuti vodila 4:0, međutim pogocima Ćurića i Attysa barem je donekle popravljen dojam:

- Slažem se da moj debi nije završio na željeni način, barem što se rezultata tiče. Međutim, igračima nemam što prigovoriti, ostavili su srce na terenu. Neki su skoro povraćali od umora u svlačionici. Ipak, rezultat izgleda malo ružno- kazao je Kartelo.

Dojam je kako je Šibenik na Rujevici ipak izgledao kudikamo bolje nego u minulom kolu kada ga je na Šubićevcu svladao Hrvatski dragovoljac s 5:0. Dakle, Kartelo ima temelje na kojima bi mogao graditi neki bolji Šibenik u budućnosti:

- Naravno da ima temelja, ova ekipa zna igrati nogomet. U idućim danima moramo poraditi na tome da se stabiliziramo u obrani. Naša momčad ima takav potencijal u napadu da svakome može stvoriti probleme, ali u defanzivi moramo biti kompaktnii i organiziraniji u narednim utakmicama- istaknuo je Kartelo.

U Rijeci je prve minute u šibenskom dresu odigrao Grezda, nije nastupio Burgui, ali je zato zapaženu rolu odigrao Attys:

- Definitvno smo doveli igrače kojima smo proširili kadar i zaoštrili konkurenciju- poručio je trener Šibenika.

Novinari su pitali Kartela kakav je njegov status. Prije susreta u Rijeci ispred njegovog imena je stajao rprefiks vršitelj dužnosti:

- Tu se ništa nije promijenilo, sve je ostalo isto kao i prije ove utakmice- zaključio je Kartelo.

Trener Rijeke Goran Tomić bio je zadovoljan izvedbom svojih pulena, posebice u napadačkom dijelu, koji je ove polusezone ostao puno toga dužan svojim navijačima. U nedjelju poslijepodne i taj je segment igre izgledao jako dobro.

- Sigurno je ovo jedna jako bitna pobjeda za nas, bili smo apsolutno bolji protivnik od Šibenika i zasluženo smo uzeli tri boda. Uz četiri postignuta zgoditka imali smo jako puno prilika. Kada smo ubrzali pas i radili ono što smo se dogovorili, onda je to izgledalo odlično. Mogu biti zadovoljan kada je napadačka igra u pitanju. Kada je obrana u pitanju, morali smo izbjeći tih par situacija kod 4:0, ne smijemo toliko raditi neforsirane pogreške, iz dva kontranapada primili smo dva zgoditka, ali ukupno gledajući odigrali smo stvarno dobru utakmicu.

24. travanj 2024 16:10