StoryEditorOCM
NogometNovosti sa Šubićevca

Kartelo izgubio prefiks v.d.: Roster Šibenika se i dalje popunjava, potpisao stoper Luka Šimunović

Piše Davor Trutin/SN
3. ožujka 2022. - 09:59

Poslije prve proljetne pobjede kojom je prekinut niz od četiri utakmice bez trijumfa Šibenčani mogu puno mirnije pripremati nastavak sezone. Pred njima je najteži ali ujedno i najlakši ispit – onaj u Maksimiru.

Naravno, u HNL-u nitko nije nedodirljiv (više), pokazala je to nedavno i Lokomotiva koja je uzela bod, mogla je i sva tri protiv Dinama. Prioritet u toj utakmici za Narančaste je odigrati beskompromisno, bez pritiska a tada Šibenikovi pojedinci mogu doći do punog izražaja.

U tom dvoboju gosti iz Krešimirovog grada nastupit će bez Nike Raka. Osamnaestogodišnji veznjak sa Šubićevca kojega je prošlu utakmicu pratio skaut Ajaxa protiv Istre je zaradio treći žuti, pa će od početka vjerojatno igrati Skorup.

U Maksimiru će protiv Dinama trener Marko Kartelo također biti s puno manjim opterećenjem, dobrom igrom, a pogotovo rezultatom u dvoboju s Puljanima 41 – godišnji Šibenčanin izgubio je predznak v.d., i ako ne bude nekih novih šokova trebao bi voditi momčad i dalje, najmanje do kraja ove sezone.

Koliko je nezahvalno prognozirati trajanje trenera najbolji je svježi primjer Ferde Milina. Zadranin je doveden kao dugoročno rješenje, a izdržao je samo tri kola!

Kažimo kako se Šibenikov roster i dalje popunjava. Iz Astane je stigao stoper Luka Šimunović (24), koji je sa Šibenikom potpisao na 2,5 godine.

Bivši branič Zagreba, HD i Rudeša igrao je i u bjeloruskom Soligorsku, latvijskom Spartaksu, a na transfermarktu mu je tržišna vrijednost 900.000 eura. Livnjak Šimunoviæ je za Astanu koja je igrala i u kvalifikacijama za EL odigrao 75 utakmica, osvojio i naslov prvaka Kazahstana, a bio je prvak i u Latviji.

20. travanj 2024 02:25