StoryEditorOCM
Nogometdruga obitelj

Kapetanu zagorčali rođendansku tortu: zabio je zgoditak, ali je Azerbajdžan zasluženo 'otrgnuo' dva planirana boda

9. rujna 2019. - 22:17

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić u ponedjeljak je proslavio 34. rođendan. Nažalost, premda je postigao pogodak protiv Azerbajdžana, neće ga pamtiti po dobrome nakon što je susret završio 1-1.

Bio je to Modrićev 124. nastup u dresu hrvatske vrste te 15. pogodak uz 19 asistencija. Bio je strijelac u svim natjecanjima u kojima je nastupio, osim u Ligi nacija.

- Hvala vam svim na čestitkama. Kad već ne mogu slaviti rođendan s mojom obitelji, onda mi je jako drago da slavim s vama. Drago mi je što ovdje imamo toliko mladih igrača jer se onda i ja osjećam mlađe. Hvala vam svima i želim pobjedu protiv Azera - kazao je Modrić suigračima na prigodnoj proslavi uoči utakmice. Nažalost, svjetski doprvaci nisu uspjeli slaviti, a susret je završio 1-1.

Modrić je za Hrvatsku debitirao u ožujku 2006. godine u pobjedi (3-2) nad Argentinom, a iste godine upisao je i dva nastupa na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. Prvi pogodak je zabio 16. kolovoza 2006. u Livornu u pobjedi 2-0 protiv tada aktualnih svjetskih prvaka Talijana.

- Svi znate da sam ja imao teških trenutaka u reprezentaciji i oko nje, ali uvijek sam s velikom guštom dolazio i nikada nisam razmišljao o odustajanju. Dok mogu pomoći, dok izbornik misli da im trebam, ja sam tu. Nije floskula, ali najveća mi je čast igrati za reprezentaciju - kazao je hrvatski kapetan prije nekoliko dana.

Modrić je za reprezentaciju nastupio na tri svjetska prvenstva (2006, 2014, 2018) i tri europska prvenstva (2008, 2012, 2016), a najveći uspjeh doživio je prošlog ljeta kada je predvodio 'Vatrene" do svjetskog srebra.

- Luka je većinu svojih rođendana proslavio s nama jer ih slavi kada mi igramo reprezentativne utakmice. Znam da bi možda sada radije bio s Vanjom i sa djecom doma, ali mi ćemo ti kao tvoja druga obitelj zaželjeti puno sreće, radosti, uspjeha kako na terenu, tako i izvan njega - poručila je  Modriću team managerica reprezentacije Iva Olivari.

24. travanj 2024 11:26