StoryEditorOCM
NogometMario Ćurić

Kapetan Narančastih bez dlake na jeziku: ‘Ostajem li u Šibeniku? Teško je sada dati odgovor... Rosas nam je svima ušao pod kožu‘

Piše Josip Ćaleta Car
27. svibnja 2022. - 09:55

Nakon Marka Bulata, koji je prvi ponio narančastu majicu po izboru našeg lista, ove sezone ta laskava titula pripala je njegovom nasljedniku kada je u pitanju kapetanska traka, Mariju Ćuriću. Dvadeset trogodišnjak koji je svoj nogometni put započeo u pomlatku splitskog Hajduka, da bi prije tri godine preko Solina stigao na Šubićevac. Svojim igrama plijenio je pozornost jednako kao i borbenošću, što mu je donosilo popularnost među navijačima.

Mario čestitamo na narančastoj majici, koliko vam to znači?

- Sigurno da mi znači jako puno, jer je to potvrda da sam dobro radio i na svakoj utakmici davao sve od sebe. Također to je veliki motiv i unutarnja potpora za dalje, da nastavim sa radom i budem još bolji.

Kad već tako kažete, hoćemo li vas i slijedeće sezone gledati u narančastom dresu, s obzirom da imate još jednu godinu ugovora?

- Iskreno tu je teško dati odgovor sada netom nakon završetka sezone. Ono što moram istaknuti jest da mi je u Šibeniku super i da se osjećam fantastično. Zadnja je godina ugovora, teško je predvidjeti, znam da i klub gleda svoje interese i da bi željeli nešto zaraditi, tako da ćemo vagati i gledati da ostvarim što bolji transfer, iako ja nemam ništa protiv da ugovor odradim do kraja, Šibenik je klub u kojem sam se afirmirao i zato želim napraviti ono što je za njega najbolje, a o tome će odlučivati ljudi u klubu.

Kako ste doživjeli ovu sezonu?

- Kada gledamo sezonu za nama moram reći da ju je najbolje podijeliti u dva dijela. Onaj prvi u kom smo bili kompaktni, jaki i neugodni za sve protivnike, kada smo kucali na vrata gornjeg dijela prvenstvene ljestvice i kada je štimalo baš sve. I naravno, na ovaj proljetni nastavak u kojem nismo ličili na sebe. Ipak mislim da smo odradili ono što je planirano, a to je ostanak u prvoligaškom društvu. Mislim da se previše toga događalo oko kluba, što je ostavilo traga i na nama, uz to smo ostali bez nekoliko igrača, tako da u konačnici moramo biti zadovoljni.

Ocjene se rekle svoje, no kako ste sami sebe vidjeli u narančastom dresu u sezoni za nama?

- Mogu reći da sam dosta zadovoljan svojim prezentacijama, iako moram reći da je sezona duga i da je bilo uspona i padova. Mislim da sa svakom utakmicom koja mi podiže samopouzdanje, kojom dobivam dodatno iskustvo moram biti bolji i na tome ću raditi kroz treninge i u budućnosti

Kada spominjete budućnost gdje bi ste se željeli skrasiti jednog dana?

- Sigurno je da svaki nogometaš sanja nastup u nekom od klubova petice. To bi sigurno jednog dana želio i ja, no treba jako puno raditi i raditi da bi se do toga došlo. Svjestan sam što znači profesionalni nogomet, koliko odricanja traži, a ja sam spreman na sve da dokažem da mogu.

image

 Mario Ćurić

Niksa Stipanicev/Cropix

U dresu Šibenika radio si sa dosta trenera. Tko te posebno dojmio?

- Ovo u drugom dijelu prvenstva teško je komentirati, s obzirom da su se treneri mijenjali kao na traci, jedino s kim sam radio u kontinuitetu su Rendulić i Rosas, tako daje teško reći.

Rosasa svi spominju sa simpatijama, kako igrači tako i publika koje je često zazivala njegov povratak.

- Iskreno, čovjek je čudo. Ne treba kriti da smo pod njim igrali najljepši nogomet, ali fascinira njegov pristup. Ne zaboravite da je on stranac, Španjolac, ali nam je svima ušao pod kožu i svi smo bili spremni za njega napraviti sve. Mogu slobodno reći da nas je sve kupio svojim karakterom

Pripreme kreću za svega desetak dana, kakav Šibenik očekujete u idućoj sezoni?

- Da, neće biti previše odmora, mislim da će ova uprava koja je donijela poprilično mirnoće uspjeti stabilizirati klub i donijeti mir, jer to je najvažnije. Čeka nas jedna izuzetno teška sezona u kojoj će svi klubovi biti jači i gledati prema sredini tablice, ako izuzmemo ova četiri prva, tako da će se svaki kiks u međusobnim susretima naplaćivati duplo. Vjerujem da Šibenik ima sve uvjete da bude stabilan prvoligaš.

Sa Mariom Ćurićem?

- Sa mnom ili bez mene sasvim je svejedno, jer ovo je klub velike tradicije i on jednostavno mora biti u elitnom razredu.

26. travanj 2024 15:25