StoryEditorOCM
NogometMario Ćurić

Kapetan najavio utakmicu s Dinamom: ‘Dat ćemo sve od sebe da Modrima otkinemo barem bod‘

Piše Krešimir Gulin
14. svibnja 2022. - 14:09

Nogometaši Šibenika cijeli tjedan su u bizarnoj situaciji. Premda su odavno riješili manje- više sve rezultatske brige, nalaze se pod silnim pritsikom. Recimo, medijski interes kakvim su zadnjih dana izloženi Narančasti nije viđen na Šubićevcu još od 2010. godine kada je Šibenik igrao finale Kupa s Hajdukom. Međutim, takva atmosfera ne čudi budući da su gotovo sve oči hrvatske nogometne javnosti uprte u Šubićevac i nedjeljnu utakmicu s Dinamom, koja može riješiti pitanje novog prvaka države.

Razapeti su Narančasti između hajdukovog i dinamovog navijačkog korpusa. Oni kojima je bijela boja pri srcu nadaju se kako će Šibenik otikinuti barem bod Dinamu i ostaviti živom nadu u povratak titule u Split do idućeg vikenda i derbija Bijelih i Modrih na Maksimiru. S druge strane, dinamovci se ufaju kako Šibenčani neće nauditi Modrima te da će BBB-ovci naslov proslaviti već u srcu Dalmacije - baš na Šubićevcu.

Kapetan Narančastih Mario Ćurić smatra kako je pritisak veći na igračima Dinama:

- Držim kako mi možemo igrati opuštenije. Sigurno će biti dosta ljudi na tribinama, bit će dosta naših navijača i trebamo samo uživati. Naravno, svjesni smo važnosti utakmice u kojoj Dinamo može osigurati naslov prvaka. Mi ćemo dati sve od sebe da im otkinemo barem bod, ili sva tri, kako bi se pitanje novog prvaka Hrvatske odlučivalo u zadnjem kolu u Maksimiru, to bi za mene bio idelan scenarij - govori veznjak Šibenika, koji je prve nogometne korake napravio na Poljudu, uostalom jednako kao i veliki broj njegovih sadašnji suigrača na Šubićevcu (Batarelo, Bilić, Asanović, Skorup, Delić,...)

Hoće li činjenica što je 'Hajdukovo dijete' biti veći motiv Ćuriću u nedjelju?

- Da vam budem iskren, meni osobno neće. Istina je da sam dosta godina proveo na Poljudu, međutim isto tako sam dugo u Šibeniku gdje se osjećam jako dobro. Svaku utakmicu dajem sve od sebe da Šibenik pobijedi, bez obzira igrali protiv Hajduka, Dinama ili nekog drugog. Isto tako ću se ponašati i u nedjelju- odgovara ključni igrač u Šibenikovom manevru.

S druge strane, u šibenskoj svlačionici je i nekoliko nogometaša koji su pod ugovorom s Dinamom (Marin, Vidović, Julardžija). Tim momcima nije svejedno, i oni su između dvije vatre:

- Njima je vjerojatno malo drugačije. No, i oni su prije svega profesionalci i moraju gledati sebe. Poznajem te momke, odreda su svi kvalitetni i zasigurno neće biti nikakvog 'popusta'- govori kapetan o članovima svoje 'posade'.

Tijekom tjedna puno puta su se vadili statistički podaci koji govore da je Šibenik poražen od Dinama u sve tri ovosezonske utakmice uz gol razliku (1:7). Međutim, rijetko su se spominjale lanjska pobjeda na Maksimiru (2:1) golovima Sahitija i Jurića te remi na Šubićevcu (1:1) uz pogodak Mese i sjajne obrane Rogića:

- Nije da Šibenik ne zna igrati protiv Dinama, no treba biti iskren i kazati kako su Modri izraziti favorit. Ali, nogomet je zanimljiv sport u kojem uvijek ne pobjeđuje kvalitetniji suparnik. Nama je u nedjelju potrebna najbolja utakmica sezone kako bismo nešto mogli napraviti - poručio je Ćurić.

26. travanj 2024 20:19