StoryEditorOCM
NogometOproštaj od šubićevca

Kakva pegula! U završnici sezone Šibenik ostao bez dva odlična napadača, Carević odbacuje kalkulacije

Piše Krešimir Gulin
24. svibnja 2024. - 11:10

Bliži se kraj silno uzbudljive drugoligaške sezone. Pred nogometašima Šibenika još su dvije prepreke do cilja- ekspresnog povratka u prvoligaško društvo.

Narančasti su u velikoj seriji od 12 pobjeda u nizu, međutim do titule im trebaju još dvije. Kako bi se plasirali u ‘finale‘ sa Zrinskim u posljednjem kolu, Šibenčani još moraju preskočiti Dubravu za oproštaj od Šubićevca.

Momčad Marija Carevića ima impresivan skor na svom terenu. Od 16 utakmica, slavili su čak 15 puta. Jedina momčad koja nije pognute glave napustila Šubićevac bila je Dugopolje, još tamo u davnom osmom kolu:

- Trener nam je naglasio kako je Dubrava skup nogoetaša koji znaju igrati, to su momci koji su prošli škole Dinama, Lokomotive... Ali, mi smo Šibenik, igramo doma i sve će ovisiti o nama. Atmosfera u ekipi je super, svi smo željni i jedva čekamo utakmicu s Dubravom- rekao je Ivan Laća, napadač Šibenika, koji bi poslije dužeg vremena mogao dobiti priliku od prve minute protiv Dubrave.

image

Ivan Laća mogao bi dobiti prigodu od prve minute protiv Dubrave

Niksa Stipanicev/Cropix

Razlog su ozljede koje muče Šibenčane u završnici sezone. Velika je pegula što su Narančasti baš u ključnim trenucima ostali bez dvojice važnih napadača- Božića i Torresa.

Ponajbolje šibenske ‘punte‘ van kadra su za utakmicu sa Zagrepčanima, a možda i za zadnje kolo sa Zrinskim. Ako se zna da je i Delić izvrnuo zglob na prošloj utakmici s Vukovarom, Šibeniku su se stvorili veliki problemi tamo gdje je bio najširi- u napadu:

- Da, imamo problema prema gore. Igrat će momci koji su zdravi, neću vam reći koji, ali ja u njih imam veliko povjerenje. Čak mi je i drago što će dobiti šansu jer su to zaslužili svojim zalaganjem. Oni na sjajan način koriste i malu minutažu koju dobijaju- kazao je Mario Carević, trener Šibenika.

U subotu će nedostajati i zapovjednik šibenske obrane Roberto Punčec, koji se u završnici dvoboja s Vukovarom lukavo očistio kartona za veliki dvoboj sa Zrinskim.

image

Roberto Punčec neće igrati zbog tri žuta kartona

Nikša Stipaničev/Cropix

Njegovo mjesto vjerojatno će zauzeti pouzdani Josip Gačić.

Pitali smo Carevića hoće li protiv Dubrave sačuvati ključnog veznjaka Ikera Poza, koji ima dva žuta kartona i prijeti mu suspenzija za presudnu utakmicu?

- Što ću ga čuvati, ako sutra zapne? Inače, uopće ne volim kalkulirati. A vjerujte, uopće ne razmišljam o zadnjoj utakmici. Mi najprije trebamo dobiti Dubravu da bismo došli u šansu da se borimo za titulu sa Zrinskim. To je šlag na tortu i to je najlakša utakmica za igrati. Zato me uopće ne zanima tko će biti ozlijeđen i tko će biti kartoniran za Zrinski- odgovorio je kormilar Šibenika.

U subotnjoj utakmici, Carević će na suprotnoj klupi imati kolegicu Petru Mandić. Zanimljivo, ona je bila kondicijski trener u Carevićevom stožeru u Hrvatskom dragovoljcu:

- O kolegici Mandićmogu kazati sve najbolje. Kako u stručnom, tako i ljudskom smislu. Drago mi je što je dobila prigodu. Super joj ide, napravila je promjene u ekpi i to nabolje. Međutim, nadam se kako joj sutra neće ići tako dobro- zaključio je Carević.

Utakmica Šibenik- Dubrava igra se u subotu u 14,50 sati. Prijenos je na MaxTV-u. Sudac je Patrik Pavlešić iz Duge Rese

16. lipanj 2024 12:31