StoryEditorOCM
NogometDugopolje na Šubićevcu

Kad će se napadačima Šibenika otvoriti špina? Pongračić se nada da će to biti baš ovu subotu

29. rujna 2017. - 13:52

Poslije dva tjedna izbivanja, odnosno tri utakmice u gostima, nogometaši Šibenika vraćaju se na svoj Šubićevac. U subotu im u goste stiže Dugopolje. Dakle, na rasporedu je dalmatinski drugoligaški derbi. S punim pravom se može tako okarakterizirati sraz Šibenika i Dugopolja, bez obzira na stanje na tablici.

Jer, Dugopoljci dobro vođeni trenerskom rukom Slavonca Miroslava Bojka već sezonama mirno brode 2.HNL, a Šibenčani su ipak stara hrvatska nogometna utvrda s prvoligaškim renomeom. Dugopolje u Šibenik dolazi s tri pozitvna rezultata u nizu- dvije pobjede i jednim remijem. "Narančasti", pak, na domaćem terenu žele kapitalizirati bod osvojen u Varaždinu:

- Od početka govorim kako respektiramo svakog protivnika, pa tako i Dugopolje. No, zanimaju me prvenstveno moji igrači i moja momčad. Ako Šibenik igra kako zna i umije uvijek može izvući dobar rezultat bez obzira na protivnika. Vjerujem kako ćemo protiv Dugopolja odigrati dobro i da će nam ta dobra igra donijeti pobjedu- kaže Borimir Perković, trener Šibenika.

U posljednje vrijeme on ima dosta problema s ozljedama. Na duži period je izgubio Maleša, a "načeti" su Okechukwu, Roca i Brekalo. Pitanje je na koga će od njih moći računati u subotnjoj utakmici. Zato se prezentacijom u Varaždinu ozbiljno nametnuo 16- godišnji Marko Bulat, U-17 reprezentativac Hrvatske:

- Ja sam jedva čekao da on stekne pravo nastupa za seniore. U ovih mjesec dana koliko sam u Šibeniku upoznao sam njegove mogućnosti na treninzima i zato sam se veselio njegovom prvom nastupu. Bulat će sigurno participirati i protiv Dugopolja. Samo je pitanje hoće li zaigrati od početka ili će ući tijekom utakmice- govori Perković.

Zdravstveni bilten uvelike će krojiti Šibenikov početni sastav. Možda čak i sustav igre, jer Perković glasno razmišlja o korekcijama taktičke postavke 4-2-3-1 kojoj je bio vjeran u dosadašnjim utakmicama:
- Moguće je da posegnem za nekim taktičkim promjenama. Uostalom, protiv Dinama II u Zagrebu zadnju dionicu utakmice igrali smo s rombom u sredini terena- veli trener Šibenika.

Vrlo vjerojatno, mjesto u startnih 11 čeka Mihaela Pongračića, koji je ljetos došao na posudbu u Šibenik iz Osijeka. Ni njemu, kao uostalom ni drugim šibenskim napadačima u dosadašnjem dijelu prvenstva nisu cvale ruže. Izuzmemo li ozlijeđenog Maleša, niti jedan napadač "narančastih" nije postigao gol u proteklih osam kola:

- U pravu ste. Vrijeme je da i napadači počnu zabijati. Nadam se da će nam se otvoriti baš protiv Dugopolja- rekao je Pongračić.
Utakmica Šibenik- Dugoplje počinje u 16 sati.

23. travanj 2024 12:37