StoryEditorOCM
NogometPoraz Šibenika na Poljudu

Junior Hajduka ‘srušio‘ Narančaste. Bailone u završnici promašio zicer, Rendulićeva momčad ostala bez kaznenog udarca

Piše šibenski.hr
20. ožujka 2021. - 19:06

HAJDUK - ŠIBENIK 1:0 (Ljubičić 72')

SPLIT – Stadion Poljud. Bez gledatelja. Sudac: Ante Čuljak (Zagreb). Pomoćnici: Crnčić i Modrić. Četvrti sudac: Matoc. VAR sudac: Vučković. Pomoćnik VAR: Krmar. Delegat: Roša.

HAJDUK: Kalinić – Vušković, Simić, Mujakić – Todorović, S. Jurić, Fossati, Čolina – Teklić (od 62. Ljubičić) Biuk (od od 76. Atanasov) – Livaja. TRENER: Paolo Tramezzani.

ŠIBENIK: Rogić – Pajić, Mesa, Schildenfeld, Bilić, Kvesić (od 81. Martin) – Ampem (od 65. Alimi), Čurić, Bulat, E.Sahiti (od 75. S.Sahiti) – D. Jurić (od 75. Bailone). TRENER: Krunoslav Rendulić.

ŽUTI KARTONI: Bilić (39- udaranje laktom), D.Jurić (50- preoštar start), Alimi (75- preoštar start), S.Sahiti (81- preoštar start), Rendulić (83- prigovor).

CRVENI KARTON: Alimi (77-drugi žuti karton zbog prekršaja). IGRAČ UTAKMICE: Marin Ljubičić

Hajduk se provukao pogotkom 19-ogodišnjeg debitanta Marina Ljubičića, juniora koji je protiv Šibenika premijerno zaigrao za prvu momčad Bijelih. U teškoj, tvrdoj utakmici slavili su Bijeli Tramezzaniju omiljenim rezultatom 1:0. Malo prilika, puno muke po hladnoći, ali na kraju se samo pišu tri boda. Šibenik je u zadnjoj minuti imao preko Bailonea šansu za poravnanje, sa pet metara Argentinac je pucao paralelno sa gol-linijom, a Čuljak je potom preko VAR-a čekao provjeru je li Todorović igrao rukom, međutim nije se na kraju odlučio za bijelu točku, već je samo pokazao na udarac iz kuta.

Pozitivna serija se nastavlja, u zadnjih pet utakmica Hajduk ima četiri pobjede i remi, Bijeli nedjeljno jutro ponovno čekaju na četvrtom mjestu. Uz to, Tramezzani može bi ohrabren činjenicom da je roster proširio sa dva mlada igrača, osim Ljubičića u obećavajućem izdanju predstavio se i krilni napadač Stipe Biuk. Bez njih juniori u subotu nisu pobijedili, odigrali su remi s Rudešom, ali su zato doprijenili uspjehu prve momčadi.

Hajduk sa Teklićem i Biukom umjesto Dolčeka i Jaira na pozicijama polušpica iza prvog napadača Livaje. Tramezzani je u odnosu na kup-susret sa Goricom promijenio i veznjaka Atanasova čije je mjesto zauzeo Jurić. Očekivano malo promjena, jer trener je u više navrata naglasio "zadovoljan sam igrom, ali ne i rezultatom". S druge strane Šibenik je krenuo bez prvog vratara Labrovića koji je ustupio mjesto 25-ogodišnjem Zadraninu Lovri Rogiću. Nekadašnji vratar biogradskog Primorca dobio je priliku za ovosezonski debi, a razlog premještaja Labrovića na klupi nije ozljeda, već činjenica da nije s klubom okončao razgovor oko produljenja ugovora koji mu ističe na kraju prvenstva.

Ali, za Šibenik u prvom dijelu nije ni bilo važno tko je na vratima, jer Hajduk nije u 45 minuta zapucao u okvir vratiju Šibenika. Siromašno je bilo prvo poluvrijeme, tek jedan udarac Kvesića kojeg je u 26. minuti obranio Kalinić bilježi se kao unikatni pokušaj udarca u okvir vrata. Hajduk do 20. minute bez ikakvog udarca, a tada je Teklićev pokušaj sa 17 metara prohujao pored lijeve vratnice. Tri minute kasnije Jurić je šutirao prema Rogiću, ali pomoćnik je Modrić, poštujući pravila, tek u smiraju akcije podigao zastavicu označivši evidentno zaleđe iz začetka prigode. Igra se uglavnom pozicionirala na polovici Šibenika, ali Hajduk nije imao rješenje kako doći u 20-ak metara gostiju, kako probiti gusti obrambeni blok Šibenčana. Sve se svodilo na dodavanja po širini, ali daleko od vrata Rogića. Potpuno bezopasno izgledao je Hajduk, a Šibenik se zadovoljio sa "mrtvom nulom" u prvom dijelu. Remi bez stresa za goste u prvih 45 minuta.

Šibenik je prvo poluvrijeme igrao niz buru, a u drugom dijelu tu je privilegiju imao Tramezzanijev sastav. Iskoristio je Stipe Biuk tu činjenicu uputivši u 46. minuti prvi udarac u okvir vrata Šibenika. S druge strane zaprijetio je Čurić nakon pogreške Tordorovića, ali na 15 metara blokirao je Fossati. Sljedeće kratko uzbuđenje donijela je 58. minuti kada je Čuljak preko VAR-a provjeravao situaciju u kaznenom prostoru Šibenika nakon udarca Simića glavom. Naposlijetku je Čuljak samo odmahnuo rukom i nastavio igru. Za prvom izmjenom Tramezzani je posegnuo u 62. minuti uvođenjem 19-ogodišnjeg Ljubičića, još jednog debitanta među Bijelima. Izvukao je Teklića, na njegovo mjesto iza napadača Livaje stavio Ljubičića i upravo je mladiu napadač donio veliku radost Hajduku. I treći susret sa Šibenikom završen je sa 1:0, a drugi zaredom otišao je na stranu Bijelih.

18. travanj 2024 23:17