StoryEditorOCM
Nogometproljetni bodovi

Junaci pobjede nad Istrom: ‘Sad smo probili psihološku blokadu koja nas je mučila. Dinamo? To nam je najlakša utakmica...‘

Piše Krešimir Gulin
27. veljače 2022. - 19:25
Ivan Delić i Antonio Marin upisali su po gol i asistenciju, a terenr Marko Kartelo ostvario je prvu pobjedu na klupi ŠibenikaNikša Stipaničev/Cropix

Za Šibenik je tek peta bila sreća. Protiv Istre (2:1) Narančasti su ostvarili prvu pobjedu u proljetnom dijelu sezone. Ujedno, prva je to pobjeda za Marka Kartela u ulozi trenera Šibenika:

- Je, ali sve zasluge idu igračima, prije svega treba njima čestitati. Ova dva tjedna koliko radim s njima pristup treninzima je zaista fantastičan i moralo nas je to negdje nagraditi. Nakon što gubili 0:1 u ovoj utakmici i nakon devet primljenih golova u protekla četiri kola možemo im samo skinuti kapu- kazao je Kartelo.

Trener Šibenika priznao je kako se njegova momčad malo tražila u prvih 45 minuta:

- Imali smo mi i u tom periodu nekoliko dobrih situacija, ali zadnji pas nam nije bio miran i točan. Mogli smo mi zabiti i u prvom dijelu, a stvarno mi je žao tog primljenog gola, jer obrambeno smo bili dobri- analizirao je Kartelo.

Ipak, u drugom poluvremenu gledali smo neki novi, puno bolji Šibenik nego u prethodnim utakmicama. Što ste igračima rekli na odmoru?

- Rekao sam da budemo strpljivi i da ne gubimo glavu.Također, s par taktičkih korekcija smo promijenili stvari na terenu i stvarno je to dobro izgledalo- otkrio je trener Narančastih.

Sada će njegovoj momčadi biti lakše, konačno je razbijena psihološka blokada:

- I prije pobjede nad Istrom smo govorili da ova ekipa nije zaboravila igrati nogomet. Jednostavno, trebala nam je pobjeda koja će podignuti samopouzdanje. Drago mi je što smo se i obrambeno stabilizirali.Primili smo samo jedan gol, iako je Istra imala svoje prilike u završnici. No, treba znati da smo i mi mogli u nekoliko navrata povećati vodstvo kod 2:1- rekao je Kartelo.

Prvu pobjedu Šibenika u nastavku sezone u koprodukciji potpisuju Marin i Delić. Po jedan i gol asistencija za svakog od njih:

- Kada smo na poluvremenu ušli u svlačionicu 'skupili' smo glave i rekli idemo ovo preokrenuti i pobijediti. Što se tiče suradnje s Delićem, bilo je to on meni, ja njemu. Nadam se da ćemo tako i nastaviti - izjavio je Antonio Marin, jedan od dvojice junaka šibenske pobjede.

- Sretni smo i zadovoljni, jer će nam ova pobjeda puno značiti za podizanje atmosfere, vjerujem da smo probili psihološku blokadu koja nas je mučila- opet će Marin.

U idućem kolu Šibenik gostuje kod Dinama s kojim Marin ima ugovor:

- Nadamo se najboljem, Šibenik uvijek ide po pobjedu.S obzirom na poziciju na tablici nemamo veliki pritisak i imperativ, no svaku utakmicu želimo što više uživati i nastojati pobjeđivati što je god više moguće- završio je dinamovac na posudbi u Šibeniku.

- Najbitnije je da smo pobijedili i poništili negativan niz. Sada se idućim utakmicama možemo okrenuti s pozitivom i radošću. Znate, kada se pobijedi odmah je lakše trenirati i napredovati. Vjerujem da smo okrenuli kolo koje će pokrenuti pozitivan niz. U drugom poluvremenu smo dobro igrali i trebali bismo se uhvatiti za to - kazao je Ivan Delić, strijelac pobjedonosnog i asistent Marinu za izjednačujući pogodak:

- Ma, sve je super, odlično mi surađujemo. Ali, kuži se cijela ekipa, samo nam je falilo malo sreće, samopouzdanja i koji gol. Nadam se da bi ova utakmica mogla biti prevaga za ubuduće- kaže centarfor Šibenika.

Čeka vas Dinamo?

- Dinamo je jedan ot top četiri kluba u ligi, svakako neće biti lagano, ali mislim da je to najlakša utakmica za igrat nama. Iskreno, nema se tu puno što izgubiti, a može se dobiti jako puno- zaključio je Delić.

22. travanj 2024 08:56