StoryEditorOCM
NogometDavid, Mario i Lovre

Junaci Šibenika dan nakon velike pobjede protiv Hajduka: ‘Tako je to kad ginemo jedni za druge. Ovo je za sve naše navijače i ljude u gradu!‘

Piše Šibenski.hr
18. listopada 2021. - 19:09

Šibenik još slavi veliku pobjedu protiv splitskog Hajduka, prvu na domaćem terenu nakon 14 godina.

Sjajan trijumf na Šubićevcu iznijela je cijela ekipa trenera Maria Rosasa, no navijači slave svoja tri heroja: Davida Minu, strijelca prvog pogotka koji je otvorio špinu, ujedno i prvog gola u dresu Šibenika, zatim kapetana Marija Ćurića, strijelca za 2:0 iz penala, te "svetog Lovru" - nesavladivog golmana Rogića koji je izludio splitske napadače.

- Nije to samo moj prvi gol za Šibenik, nego uopće u mojoj prvoligaškoj karijeri! Jako sam zadovoljan i zbog sebe i zbog cijele ekipe. Dugo sam ga čekao i došao je u pravom trenutku - u derbiju! - kazao nam je David, dodavši kako je važna pobjeda u dalmatinskom derbiju napunila njega, ali i čitavu svlačionicu dodatnim samopouzdanjem.

- Bila je to vrijedna pobjeda na našem terenu nakon dva poraza. Sada nas čeka nas utakmica protiv Slaven Belupa, pripremit ćemo se na nju najbolje što znamo - poručio je simpatični Kolumbijac.

Kapetan Ćurić također nije krio sreću nakon slavlja protiv Hajduka.

- Presretni smo! Kao da nam se vratilo propušteno iz prošla dva kola kad smo stvarali šanse, a izgubili smo obje utakmice. Bili smo svi kao jedan, to se moglo vidjeti i s tribina, Ginuli smo jedan za drugoga - ustvrdio je Ćurić.

- Mislim da je sada bitno priključit se gornjem dijelu tablice i pobjedit novu utakmicu na Šubićevcu protiv Belupa. Kući smo neugodni za svaku ekipu. Mogli smo imati i malo više bodova na kontu, ali nećemo se sada buniti - kazao je kroz smijeh.

Iako će ga hajdukovci sanjati još neko vrijeme, igrač jučerašnje utakmice Lovre Rogić u prvi plan istakaop je - momčad.

- Sve što smo radili na treninzima zadnjih 14 dana smo prenijeli na utakmici. Kad igramo jedan za drugoga, onda se vide ovakve utakmice. Mina je zabio, Ćurić je pogodio iz penala, ja sam bio dobar... Tako je to kad ekipa igra dobro. Uvijek će isturiti nekog pojedinca - smatra Lovre koji je pobjedu posvetio svim onima kojima je narančasta boja u srcu.

- Ovo je za sve ljude u gradu pobjeda, za sve naše navijače. Veliki vjetar u leđa za nastavak prvenstva. Nadam se da ćemo i protiv Belupa pokazati kako se igra na domaćem terenu. Igra se već u petak, moramo se rekuperat i krenuti po nova tri boda - zaključio je na kraju.

17. travanj 2024 19:46