StoryEditorOCM
Nogometšibenik nosi težak teret

Jedna pobjeda ne čini proljeće: favorit ponovno mora ući u seriju, prigoda je na terenu gdje nema pritiska

Piše Davor Trutin/SN
18. listopada 2023. - 11:36

Koliko je teško nositi teret jednog od glavnog ako ne i glavnog kandidata za promociju u viši rang osjetili su i u ovoj kampanji nogometaši Šibenika. Nakon furioznog ulaska u sezonu, četiri pobjede, atraktivan nogomet Narančasti su skrenuli u jednu stanputicu. U posljednja 3 kola uzeli su tek 2 boda, i dvoboj protiv mlade, poletne Dubrave TK nosio je predznak - imperativa pobjede. Momčad iz metropole je i povela u ranoj fazi, ali Carevićeva družina nije se smela, zaigrali su i nakon primljenog gola mirno, bez panike i kada je Božić probio Šarkanja za 1-1 kasnije se otvorilo. Scenarij kakav je priželjkivao trener Šibenčana.

-Veseli me što su igrači još jednom pokazali da imaju pravi karakter. Trebala nam je ova pobjeda nakon tri kola bez slavlja. Osjeti se olakšanje kod igrača. Puni smo samopouzdanja, iako iza nas nije neko bajno razdoblje. Ova utakmica imala je psihološku važnost. Opet smo rano primili gol. Svi protiv nas zabijaju eurogolove, evo i mali Ivanović ga je zabio baš frajerski, i čestitam mu na tome. Međutim, to nas nije omelo, već smo nastavili igrati svoju prepoznatljivu igru. Bili smo stabilni, dominirali i prije i poslije primljenog gola. Zaista, bila je ovo zahtjevna utakmica s psihološkog aspekta protiv opasnog suparnika, najboljeg gosta u ligi, koju smo uspješno apsolvirali - naglasio je Carević. Šibenik se brzo vratio na vrh, ali sada nije usamljen.

-Konkurenti za vrh pobjeđuju, ne posustaju. Ne smijemo se toliko osvrtati na konkurenciju, trebamo biti fokusirani na sebe, marljivo skupljati bodove. Naročito u gostima, pa i uz lošiju igru ponekad. Prvenstvo je maraton, vjerujem da ćemo u konačnici ostvariti zacrtani cilj - vjeruje Makaranin. Carević ne može pronaći riječi pohvale za svoje igrače.

-Obožavam ove igrače, jer su pošteni, ono kako treniraju, kako se ponašaju na terenu i izvan njega je stvarno top. Nekad su i predobri za ovaj drugoligaški nogomet. Ali moraju biti malo bezobrazniji, u sportskom smislu, posebno u gostima.

Posebno ga je obradovao Božićev gol, Vinkovčaninu je to prvi gol iz igre u ovoj sezoni.

-Ja sam veoma sretan zbog Božića. Nadam se da će mu se sada odčepiti, jer je on potencijal za veliki broj golova u ovoj ligi. Inače, nemam ja što zamjeriti svojim napadačima, bio bih debil da to učinim. Oni se toliko trude, ‘giljaju‘ na svakom treningu... Bio bih zabrinut da ne kreiramo prigode.

Potom je otkrio i zanimljivu priču oko Kolege.

-Možda to nije za novine, ali palo je u svlačionici s igračima obećanje da ću ja "nešto" napraviti ako Kolega zabije gol glavom. I sad su me ulovili. U životu Toni nije zabio gol glavom, sad ga je zabio. Neka on samo zabija i igra kao do sada ha,ha...Drago mi je i zbog Baće (Bačelić-Grgić op.a.), u svojim godinama on ne može previše igrati ali ono što daje nam puno znači. Ali raduje me i učinak igrača s klupe, veseli me kad dobijemo impuls s klupe - dodao je Mario.

Jedna pobjeda ne čini proljeće da parafraziramo staru izreku, Šibenik kao lider i favorit mora opet ući u pobjedničku seriju. Na redu je susret s Jarunom u Zaprešiću. Na kvalitetnom travnjaku, terenu gdje nema pritiska, ali protiv kvalitetnog, okomitog domaćina koji će poput svih u ovoj ligi tražiti skalp renomiranog suparnika.

image

ilustrativna fotorafija

Nikša Stipaničev/Cropix
28. travanj 2024 16:00