StoryEditorOCM
NogometKAKO SE PAZARILO

Jedan sanja golove, a drugi voli skokove: Dolaskom napadača Ivana Antunovića (22) iz Lokomotive i stopera Branimira Barišića (20) iz Hajduka, na Šubićevcu zaključen prijelazni rok

16. kolovoza 2018. - 19:19

Desetak dana prije početka 2.HNL završen je prijelazni rok na Šubićevcu. Šibenčani su najprije "pazarili" dvojicu vratara iz susjedstva - Lovru Rogića iz biogradskog Primorca te Nediljka Labrovića iz sinjskog Junaka. Potom je u šibensko dvorište sletio jedan kapitalac - stoper Boris Pandža - čovjek s iskustvom igranja u BH reprezentaciji, ali i splitskom Hajduku. Konačno, Šibenik je vratio "odbjeglog sina" braniča Zvonimira Blaića, koji je niz godina igrao značajne role u bosansko-hercegovačkoj ligi.

Taj poker nogometaša učvrstio je defanzivnu liniju Šibenika. Međutim, i ptice na grani znaju kako je u posljednjih godinu dana najveća boljka "narančastih" realizacija. Na pravog golgetera prijatelji Šibenika čekaju kao ozebli sunce. I kada su im praktički ugasle nade da će ga imati prigodu gledati na Šubićevcu u novoj sezoni - to sunce se ukazalo iz "zlatne doline". Naime, sportski direktor Ivan Bulat uspio je dogovoriti transfer 22-godišnjeg Ivana Antunovića, rođenog u Kutjevu. Antunović je dobro poznato ime u nogometnim krugovima. Drugoligaši ga znaju iz Sesveta (31 nastup i 10 golova), prvoligaši iz Istre i Lokomotive (37 utakmica i 3 zgoditka). Dakle, Antunovićev CV ulijeva nadu da je to igrač koji Šibeniku može isporučiti 10-12 golova po sezoni...

- Kvotu o kojoj govorite već sam ostvarivao u 2.HNL u dresu Sesveta. Vjerujem da to mogu ponoviti i u Šibeniku. Naravno, svjestan sam odgovornosti koja je na mojim leđima. Znam da Šibenik dugo traži klasičnog napadača. No, isto tako moram reći da je odgovornost na svim igračima, a ne samo napadačima. Pravi rezultat može napraviti samo cijeli tim, a ne samo jedan igrač. Odnosno, uvijek ekipa izbaci jednog pojedinca - kazala nam je nova šibenska "devetka".

Antunović veli kako nije puno dvojio oko dolaska na Šubićevac:
- Najprije moram zahvaliti upravi kluba i sportskom direktoru Bulatu što su mi ukazali povjerenje. Kažem, kad sam dobio poziv iz Šibenika prije dva tjedna, odluka je bila brza i laka - veli Antunović.

Zanimljivo, Antunovića je na Šubićevac indirektno poslao jedan Šibenčanin - Goran Tomić. Naime, Antunović je donedavno bio igrač zagrebačke Lokomotive kojoj je Tomić trener. No, Tomiću se nije uspio nametnuti, pa je odlučio u nekoj drugoj sredini potražiti nogometnu sreću. Budući da je mladi napadač raskinuo ugovor sa Zagrepčanima, na Šubićevac je došao kao slobodan igrač.

- Šibenčane poznajete iz drugoligaške konkurencije gdje su Sesvete "narančastima" bile "crna mačka".
- A, nije uvijek bilo baš tako. Sjećam da smo na Šubićevcu izgubili 2:1. Ali, kada bi Šibenik dolazio nama u goste nije dobro prolazio. Gubili su 4:0 i 4:1... Nadam se da će ove sezone biti obrnuto, da će Šibenik pobjeđivati - poručuje Antunović.

- Je li za vas prelazak iz 1.HNL u 2.HNL nešto poput one "s konja na magarca"?
- Ne, nipošto! Mene ta činjenica ne zamara, jer mi je jedino važno igrati. To više što je Šibenik klub s imenom i prezimenom. U to sam se uvjerio već u početna dva-tri treninga. Stoga, čvrsto vjerujem da Šibenik može ući u 1.HNL o čemu svi u upravi i po hodnicima kluba pričaju - istaknuo je Antunović.

Kada se činilo da je angažmanom Antunovića završena kampanja dolazaka - uprava HNK Šibenika posegnula je za još jednim igračem. Splitskom Hajduku "preotela" je 20-godišnjeg stopera Branimira Barišića.

- On je nogometno manje poznato ime od Ivana Antunovića za kojeg vjerujemo da će biti pravo rješenje za naš napad o kojem tako dugo pričamo. Nadam se da će Šibenik biti prekretnica u karijeri Ivana Antunovića. Odnosno, da će ovdje pokazati kako je prvoligaški kalibar. Tko zna, možda se i zajedno vratimo u 1.HNL - podgrijao je optimizam Ivan Bulat, sportski direktor Šibenika i predstavio Barišića:

- Momak je svoju karijeru počeo u rodnom Livnu. Potom je četiri godine proveo u splitskom Hajduku, gdje je lani odigrao i nekoliko utakmica u drugoligaškoj konkurenciji za Hajduk 2. Mislim da će nam dobro doći i pojačati konkurenciju na stoperskim pozicijama. Važno je i to da Barišić spada u kvotu mlađih igrača, tako da će biti opcija više za trenera Perkovića. Inače, vjerujem u Barišića i htio sam ga dovesti još ovu zimu. Međutim, bio je vezan ugovorom s Hajdukom - kazao je Bulat.

Barišić je istaknuo kako je zadovoljan prvim dojmom na Šubićevcu:
- Dojmovi su odlični. Od vodstva kluba do igrača. Drago mi je što sam konačno završio u Šibeniku nakon dugotrajnih pregovora. Hvala Šibeniku što mi je dao prigodu da se dokažem u 2.HNL. Na meni je sada da pružim dobre igre. Šibenik poznajem od lani i znam da imamo dobru ekipu. Imamo i igračke i ljudske kvalitete - veli stoper koji za sebe kaže da su mu skok i duel igra najveće kvalitete.

Servirali smo mu tezu da obično Hajduk uzima igrače Šibeniku. Ovaj put bilo je drukčije.
- Znate, u Hajduku je velika konkurencija. Šibenik je ipak trenutačno u 2.HNL koja je za nas mlade igrače dobar put za razvoj - drži Barišić.

Jaku konkurenciju imat će i u Šibeniku...
- Znam to jako dobro. Pandža je napravio veliku karijeru, Vukorepa je kapetan momčadi. Nadam se da ću pojačati konkurenciju i da će oni uz mene davati još više - govori novi stoper "narančastih".

27. travanj 2024 00:43