StoryEditorOCM
NogometVečeras otvaranje drugoligaške sezone

Jedan od najiskusnijih nogometaša Šibenika poručuje: Hajduk nas je lani koštao ulaska u 1.HNL - vrijeme je za revanš

17. kolovoza 2019. - 12:39

Nogometaši Šibenika minulog su proljeća teško 'krahirali'. Ili, u samoj završnici sezone propustili su veliku prigodu za ulazak u 1.HNL. Najprije u prvenstvu gdje su u konačnici u 'foto finušu' zaostali za Varaždinom, a potom i u kvalifikacijama s Istrom. Nije to bio lagan udarac, međutim na Šubićevcu vjeruju kako su se u ljetnoj pauzi uspjeli 'resetirati' i napuniti energijom za još jedan pokušaj ulaska u viši rang. Naime, čelnici Šibenika ne kriju kako i ove sezone pucaju na prvoligašku promociju. Shodno tome, 'narančasti' su doživjeli velike promjene tijekom ljeta. Vjerojatno najvažnija je promjena trenera. Umjesto Borimira Perkovića, na klupu je sjeo Krunoslav Rendulić (46), rođeni Vinkovčanin koji je u bogatoj igračkoj karijeri nastupao za Šibenik, ali i Hajduk, Osijek, Zagreb,...

Igrači kažu kako ih je novi trener pošteno 'nagazio' na pripremama, ali i silno hvale njegove treninge:
- Želio bih pohvaliti novog trenera, od njegovog dolaska disciplina i profesionalizam dignuti su za dva nivoa- kazao je Davor Kukec, jedan od najiskusnijih igrača Šibenika.

Osim u stručnom, Šibenik je doživio u puno promjena u igračkom kadru. Došli su braniči Pajić i Pranić, veznjak Čurić, krilni napadači Rak i Vidović te napadač Juričić. Povratni s posudbe iz Biograda je Španja. S druge strane, klub su napustili neki od važnijih igrača iz prošle sezone poput Roce, Pecolaja ili Kendeša.

- Mislim da smo kvalitetniji nego lani, posebice dolaskom Marija Čurića i Nikole Raka- misli Kukec.

Oni koji pomnije prate drugoligaška zbivanja smatraju kako će glavni konkurenti Šibeniku u borbi za prvo mjesto biti Rudeš i Cibalija:

- Iskreno, nisam gledao utakmice naših suparnika. Maksimalno sam koncentriran na Šibenik i apsolutno vjerujem u nas- optimist je veznjak 'narančastih'.

Sve ono dobro što su radili na pripremama, Šibenčani bi trebai pokazati svojim navijačima na drugoligaškoj premijeri u subotu u 19 sati na Šubićevcu kada im u goste stiže Hajduk 2:

- Uf, Hajduk i Dugopolje su nas lani koštali ulaska u 1.HNL. Vjerujem da ćemo uspješno startati u novu sezonu i ostaviti sva tri boda na Šubićevcu- kazao je Kukec.

Trener Rendulić kaže da će zaštitni znak njegovog Šibenika biti znanje + agresivnost:

- Mi ćemo se tako postaviti od prve minute, kako na Šubićevcu, tako i u gostima. Međutim, nešto se pita i protivnika. Hajduk ima kvalitetu. Prednost im je što nemaju rezultatski imperativ i praktički se igraju nogometa. Tko gaji iluzije da će to biti jednosmjerna ulica prema pobjedi Šibenika taj se grdno vara. No, u konačnici sam uvjeren da ćemo krenuti u novu sezonu s pobjedom- rekao je Rendulić u čijoj su bilježnici kao najopasniji igrači Hajduka 2 podcrtani Kreković, Šego i Pršir.

U subotnoj utakmici Šibenik će biti bez ozlijeđenih Pranića, Muse i Antunovića. Na Šubićevcu su uvjereni kako su stvoreni svi uvjeti za lijepu nogometnu predstavu:

- Premijera, vikend, reflektori, atraktivan protivnik... Nadam se kako će se na tribinama skupiti nešto više ljudi nego što je to bilo lani- zaključio je Rendulić.

Utakmica Šibenik- Hajduk 2 počinje u 19 sati.

19. travanj 2024 00:31