StoryEditorOCM
NogometFinancije uredne

Izvjesno je da Šibenik neće dobiti prvoligašku licenciju iz prve. Ali, ohrabruje jedan drugi važan podatak

Piše šibenski.hr
15. travnja 2021. - 12:39

Osim na travnjaku, Šibenčani vode bitku i za zelenim stolom kako bi ishodili prvoligašku licenciju za iduću sezone. Komisija HNS-a prvostupanjske odluke donijet će 20. travnja. Kako doznajemo, Šibenik neće dobiti zeleno svjetlo u prvom krugu. Razlog tomu su neki infrastrukturno nedostaci koje će Šibenčani zasigurno ispraviti u popravnom roku, odnosno do 27. svibnja.

Prema našim informacijama, prvi infrastrukturni nedostatak koji moraju popraviti je ugradnja softvera za brojače karata. Drugi je osiguravanje pričuvnog izvora napajanja električnom energijom, odnosno kupnja agregata.

Naime, dvaput ove sezone utakmice na Šubievcu ostale su zapamćene po nestanku struje. Najprije je svečana dodjela medalja i pehara na finalu Kupa između Rijeke i Lokomotive održana po mraku. A nedavno je drugo poluvrijeme utkamice Šibenik- Osijek kasnilo 45 minuta jer su se reflektori na Šubićevcu ugasili uslijed grmljavine.

Međutim, za Šibenčane je puno važnije što im štimaju financije. Naime, objavili su financijsko izvješće po kojem su u 2020. godini iskazali dobit od 758 tisuća kuna:

- Ne želim ništa prejudicirati, ali ne sumnjam da ćemo ishodovati licenciju što se financijskih kriterija tiče- kazao je Jure Zoričić, predsjednik Uprave HNK Šibenik.

Prema njegovim riječima, klupski proračun za 2021. godinu kudikamo je ambiciozniji od prijašnjih i iznosit će između 12 i 15 milijuna kuna:

- Važno je da u prvom kvartalu uredno ispunjavamo sve svoje obveze- poručio je Zoričić.

24. travanj 2024 03:43