StoryEditorOCM
NogometGolgeter Ante Živković ponovno u stroju

Izliječit ću Šibenikovu neefikasnost

Piše Josip ČALETA-CAR
ANTE BARANIĆ/HANZA MEDIA
8. siječnja 2017. - 12:37

Dok se srčano borio za svaku minutu kako bi dokazao da mu pripada mjesto u vrhu šibenskog napada, mnogi su sumnjali u njegove kvalitete, no nakon nesretne ozljede koja ga je udaljila od travnjaka, svi ljubitelji nogometa koji pohode Šubićevac postali su svjesni koliko narančastima znači dvadesettrogodišnji napadač Ante Živković. Nesretni poluduel na treningu pretvorio se u pravi horor. Nakon serije dobrih igara to je bio šok za njega osobno, ali i za momčad koja je vodila odlučujuće bitke za ulazak u Prvu ligu, koji je dijelom i zbog toga izostao. Danas je Ante spreman pomoći svojim suigračima, koji će zasigurno nastojati zaboraviti prvi dio prvenstva, i zdušno krenuti prema vrhu u proljeće.

Ante, ne želimo te podsjećati na to, no zasigurno su te preplavili razni osjećaji nakon toga teškog događaja?
– Sama činjenica da sam se teško ozlijedio tri kola prije kraja, u situaciji kad smo trebali i morali ući u Prvu ligu, da nisam mogao pomoći suigračima i osjetiti atmosferu punog Šubićevca, za mene je bila strašna. Bilo je lijepo doći na zadnju utakmicu protiv Cibalije i na utakmicu kvalifikacija protiv Istre, ali jasno je da bih više volio da sam mogao pomoći momčadi na terenu.
Kako si kratio vrijeme?
– Najgore je bilo prvih desetak dana, dok sam bio prikovan za krevet, nisam mogao nigdje micati i to mi je teško palo, ali svakodnevno su me posjećivali obitelj i prijatelji, što mi je, naravno, olakšavalo situaciju. Uz to, sprijateljio sam se s cimerima u sobi i vrijeme sam kratio praćenjem radijskih prijenosa utakmica moga Šibenika. Lakše mi je bilo kad sam došao kući, a onda sam otišao u Daruvarske toplice na rehabilitaciju. Sreća u nesreći je da sam se ozlijedio pred samo ljeto, tako da sam mogao spojiti ugodno s korisnim i plivanjem jačati nogu. Moram naglasiti kako su za moj oporavak zaslužni doktori Andrej Baljkas, koji me operirao, i Ivica Madžar, koji mu je asistirao. Operacija je prošla besprijekorno i pokazali su da možemo imati punu vjeru u naše šibenske doktore. Ovim putem zahvaljujem njima i cijelom osoblju Opće bolnice Šibenik koji su mi uvelike pomogli.
Napokon, ozljeda je prošlost. Jesi li spreman za povratak?
– Što se tiče zdravlja, potpuno sam spreman, naporno sam radio na jačanju muskulature s trenerima Frankom Sarađenom i Jurom Rakom, kojima ovim putem zahvaljujem jer su me toliko dobro pripremili da sam u zadnjoj utakmici bio na klupi i trebao sam ući, no zbog ozljeda to se nije dogodilo.

Vjeruješ li da možeš pomoći u borbi za Prvu ligu, bez obzira na trenutačni plasman?
– Uvjeren sam da ću pomoći ekipi i da će ekipa imati koristi od mene, pogotovo zbog problema s efikasnošću, za koju se nadam da ću ja biti lijek. Ovo je moj klub i spreman sam na bilo koji način pomagati ekipi. Naravno da će mi trebati neko vrijeme da nađem pravu formu, ali, srećom, sad ću proći pripreme i naravno da ću u svakoj dobivenoj prilici dati sve od sebe da ekipa ima koristi od mene.
Prvi dio sezone za Šibenik bio je gotovo kao iz noćne more, situacija se malo popravila dolaskom trenera Balajića. Gdje vidiš momčad u drugom dijelu sezone?
– Pa situacija je stvarno bila teška za momčad, bio sam s njima tijekom cijele prve polusezone i vidio sam da im je teško jer su željeli pružati bolje partije, ali jednostavno nije išlo. Ja sam optimističan i smatram da nije nerealno da se uključimo u borbu za Prvu HNL, za koju bi, po nekim informacijama, moglo biti dovoljno biti među prva tri. Mnogima će to zazvučati preoptimistično, ali stvarno smatram, ako kvalitetno odradimo pripreme, da će drugi dio sezone za nas biti puno bolji i s obzirom da je nogomet nepredvidiva igra, možda se dogodi iznenađenje i na taj način nam se vrati sve ono s kraja prošle sezone.
Ugovor ti istječe na ljeto, koji su tvoji osobni planovi?
– Tako je, moj ugovor istječe na ljeto, ali o tom trenutno ne razmišljam, jedino o čemu razmišljam jest kako se što bolje pripremiti za nastavak sezone i pomoći ekipi svojim igrama i, nadam se, golovima. Mogu samo reći da ću dati sve od sebe da se što bolje vratim od svega što sam prošao i da dalje napredujem.


Osjećam se odlično
Postoji li nekakav strah od kontakta ili duela?
– Pa kad sam počeo trenirati, postojao je strah od kontakta, duela i promjena smjera i ritma, no vidio sam da sve to podnosim bez problema i sada sam opušten u potpunosti jer se osjećam odlično. U nozi imam dosta titana i sve je to doista čvrsto, tako da nema smisla zamarati se, pogotovo zato jer se osjećam stvarno dobro.

07. svibanj 2024 16:58