StoryEditorOCM
Nogometslijedi masovno ispisivanje

Iz šibenske Gradske uprave odgovorili čelnicima kluba sa Šubićevca: ‘Sufinanciramo samo one neprofitne!‘

Piše Toni Veljača
8. prosinca 2022. - 18:44

Priča o stopostotnom poskupljenju članarine za treniranje u omladinskom pogonu Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik – danas je dobila svoj nastavak – i to u vidu odgovora grada Šibenika, kojeg je Klub u jučerašnjom službenom javnom priopćenju, uz Šibensko-kninsku županiju, prozvao kao direktnog krivca za donošenje ove nepopularne odluke.

Podsjetimo, odlukom Uprave kluba sa Šubićevca, od 1. siječnja sljedeće godine, roditelji djece koja treniraju u omladinskom pogonu šibenskog prvoligaša, članarinu će umjesto dosadašnjih 250, plaćati nevjerojatnih 500 kuna.

U službenom priopćenju Kluba, koje je pristiglo i na našu adresu, stoji kako je podizanje članarine posljedica konstantnog odbijanja grada Šibenika i Šibensko-kninske županije da sufinancira omladinski pogon šibenskog prvoligaša, iako im je – stoji u obrazloženju ove odluke – sufinanciranje rada s djecom u Klubu - bila višegodišnja praksa.

Situaciju smo pokušali raspetljati u šibenskoj gradskoj upravi. Na naš upit zbog čega Grad odbija sufinancirati omladinski pogon HNK Šibenik u kojem trenira gotovo 300 djece, odgovorili su nam:

"S obzirom na ustrojstveni oblik kluba HNK Šibenik s.d.d., Zajednica sportova Grada Šibenika nije bila u mogućnosti osigurati sredstva za sufinanciranje škole nogometa. Sredstva koja Grad Šibenik osigurava Zajednici sportova, a koja su namijenjena za sufinanciranje programa javnih potreba u sportu, dodjeljuju se klubovima koji su prema ustrojstvenom obliku neprofitnog karaktera" – stoji u odgovoru kojeg smo zaprimili iz Gradske uprave.

Na reakciju Šibensko-kninske županije čekamo, no ako odluka o stopostotnom povećanju članarine doista zaživi – lako bi se moglo dogoditi da se brojni roditelji odluče na ispisivanje djece iz Kluba – koji im, ruku na srce – osim prostora za trening – trenutno jako malo ima toga za ponuditi.

23. travanj 2024 19:28